Leclerc en Ericsson door Alfa Romeo Sauber F1 bevestigd

Alfa Romeo Sauber F1 heeft de line-up voor het 2018-seizoen bekendgemaakt. Charles Leclerc en Marcus Ericsson zijn door Ferrari-President Sergio Marchionne als de coureurs die twee stoeltjes van het Zwitsers/Italiaanse formatie gaan bezetten. Een en ander werd zaterdag wereldkundig gemaakt in het Italiaanse 'Museo Storico Alfa Romeo' in Arese.

Leclerc en Ericsson door Alfa Romeo Sauber F1 bevestigd
Foto: Charles Leclerc (Sauber) voor de Sauber C36 - Bron: Sauber F1 Media

Daarmee komt een eind aan de speculatie dat er wellicht nog plek was voor Pascal Wehrlein en of voor Italiaan Antonio Giovinazzi. De laatste krijgt wel de positie als reservecoureur bij het Alfa Romeo Sauber F1 Team toebedeeld.

Eerder deze week werd al bekend dat Alfa Romeo, onderdeel van de Fiat/Chrysler Groep, een meerjarige overeenkomst sloot met het Zwitserse Sauber F1 Team. Alfa Romeo en Sauber slaan de handen in een en bundelen de krachten op commercieel en technisch gebied.

Ook al lag het al een beetje in de verwachting dat er bij Sauber in 2018 geen plaats was voor Pascal Wehrlein, toch zal de bevestiging als een mokerslag aankomen bij de Duitse Formule 1-coureur. Wehrlein was in 2017 de enige van het Sauber-duo die WK-punten wist te scoren. Toch werd de talentvolle Duitser opzij geschoven.

De enige plek die voor de Pascal Wehrlein nog soelaas biedt, is het laatst beschikbare Formule 1-stoeltje voor 2018. Williams F1 is er nog steeds niet uit welke coureur de plek van Felipe Massa gaat innemen. Er zijn nog enkele namen in de race en dat zijn Robert Kubica, Daniil Kvay, Paul di Resta en Pascal Wehrlein.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET