Leclerc blij met Sainz en wil Ferrari-contract nu al verlengen

Charles Leclerc is meer dan tevreden over zijn nieuwe teamgenoot Carlos Sainz. De komst van de Spaanse voormalig teamgenoot van Max Verstappen brengt volgens Leclerc alleen maar positiviteit met zich mee.

Leclerc blij met Sainz en wil Ferrari-contract nu al verlengen
© Ferrari F1 | Carlos Sainz en Charles Leclerc - Wintertest 2021 in Bahrein

In gesprek met Italiaanse media heeft Charles Leclerc onthuld dat hij nu al een nauwere band heeft met Carlos Sainz als dat hij ooit met Sebastian Vettel heeft gehad. Sainz verkaste tussen 2020 en 2021 naar de Scuderia, om zo zijn voorganger Sebastian Vettel te vervangen. Leclerc is meer dan gelukkig dat Vettel is vervangen door Sainz.

"Hij heeft al voor verschillende teams gereden en het is altijd interessant om een idee te krijgen van hoe concurrentie werkt", wordt de in Monaco geboren Ferrari-coureur geciteerd door het Italiaanse La Repubblica.

"Ik voelde meteen zijn enorme motivatie - je kunt zien dat hij het meteen heel goed wil doen en dat werkt aanstekelijk voor het hele team. Ik denk dat het altijd goed is voor een team om twee coureurs te hebben die willen pushen om terug te keren naar de overwinning."

"Ik breng meer tijd met hem door dan met Vettel", onthulde Leclerc. "In het verleden kruisten Seb en ik elkaar vaak - ik kwam aan en hij vertrok, of andersom. Maar nu met Carlos zijn we vaak samen op dezelfde dagen en daarom brengen we meer tijd samen door", voegde hij toe.

Charles Leclerc is niet alleen blij met zijn nieuwe teamgenoot, maar ook met zijn werkgever, waar hij onder contract staat tot en met 2024. "Ik heb een contract tot eind 2024", bevestigde de 23-jarige coureur. "Maar ik zou nu al mijn contract weer willen verlengen. [...] Ik ben hier nog lang niet klaar en wil sowieso langer blijven. Ik geloof in Ferrari en de mensen die er werken", aldus Leclerc.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Carlos Sainz jr.Charles LeclercF1 nieuws 2021Ferrari F1Formule 1 2021
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.