Latifi wist allang dat 2019 zijn laatste F2-seizoen ging worden

Latifi wist allang dat 2019 zijn laatste F2-seizoen ging worden
© Williams F1

Ook al is het officieel nog niet bevestigd, het wordt algemeen aangenomen dat Nicholas Latifi (24) volgend GP-seizoen - naast George Russell - voor Williams F1 uit gaat komen. Wel of niet waar, hij rijdt in 2020 ieder geval niet meer in de Formule 2.

In een vraaggesprek met La Gazzetta dello Sport maakt Nicholas Latifi duidelijk dat hij aan het begin van 2019 al wist dat hij - na dit seizoen - niet zou terugkeren in de Formule 2. "Direct bij de start van het seizoen wist ik al dat het mijn laatste seizoen zou zijn, of het nu een goed of slecht jaar zou zijn." De Canadees finishte het F2-seizoen als tweede, achter Nederlander Nyck de Vries, die op zaterdag 28 september de titel opeiste. "Ik ben blij een goed seizoen te hebben gedraaid. We zullen wel zien wat het volgend jaar gaat worden."

Nicholas Latifi begon in 2016 aan zijn laatste stap richting de Formule 1. De 24-jarige Canadees vervulde in 2014 en 2015 - tijdens respectievelijk het GP-weekend in Abu Dhabi en Hongarije - een weekenddienst, maar nam vanaf 2016 voltijd deel aan het GP2-kampioenschap. In 2016 eindigde hij - als DAMS-coureur - met 23 punten als zestiende, om 2017 met 178 punten af te sluiten als vijfde.

Met ingang van 2018 kreeg de GP2-serie een andere naam en ging verder als de Formule 2. In datzelfde jaar moest de DAMS-coureur uit Canada genoegen nemen met 91 punten en de negende plaats. In 2019 lukte het Latifi ook niet om de titel te pakken, want Nederlander Nyck de Vries ging er met de eretitel vandoor.

Formule 1

In 2020 zal Nicholas Latifi - zo wordt algemeen aangenomen - bij het Formule 1-team van Williams Robert Kubica vervangen. Samen met George Russell zal hij de eer van Williams F1 moeten herstellen, maar dat zal geen eenvoudige opdracht worden. Het Brite team heeft erg te leiden onder de prestaties van de Williams FW42. Het team rijdt in 2019 continu rond met de rode lantaarn en staat met 1 WK-punten helemaal onderaan.

Latifi mocht in 2018 - tijdens het GP-weekend van zijn thuisland Canada - zijn eerste optreden geven in een Formule 1-auto. Voor het team van Racing Point F1 werkte de 24-jarige coureur de eerste vrije training af. Latifi was in 2018 de officiële testcoureur voor de Britse renstal. Sinds 2019 vervuld hij deze taak voor Williams F1. Van de 20 GP-weekenden in 2019 - voor Abu Dhabi - werkte Latifi zes vrije trainingen af.

Het is niet ondenkbaar dat Nicholas Latifi tijdens het GP-weekend in Abu Dhabi wordt aangekondigd als de nieuwe teamgenoot van George Russell, die in 2019 zijn voorlopig laatste contractjaar voor Williams uit gaat rijden.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.