Lando Norris over GP-seizoen 2020: "Alles moet weer samenvallen"

Lando Norris over GP-seizoen 2020: "Alles moet weer samenvallen"
© McLaren F1

Formule 1-coureur Lando Norris heeft met zijn rijstijl op de baan en humor naast de baan een haast onwisbare indruk achtergelaten bij de racefans en de teamleiding van McLaren, maar nu staat 2020 voor de deur en wordt er meer van een elfde plek in het kampioenschap verwacht. Norris weet dat als geen ander.

Lando Norris begint dit jaar aan zijn tweede seizoen bij McLaren in de Formule 1. De jonge Brit debuteerde in 2019 als teamgenoot van Carlos Sainz en wist het tot een elfde plek in het kampioenschap te schoppen, tussen twee ervaren bonken - Sergio Pérez op P10 en Kimi Räikkönen op P12 - in. En daarmee liet Norris zien uit welk racehout hij gesneden is, maar de twintigjarige coureur weet dat er in 2020 meer van hem verwacht wordt.

Op de Autosport International Show licht Norris aan het Britse Autosport toe: "Ik wil meer deze winter meer over de auto te weten komen, hoe alles werkt, hoe ik er sneller mee door de bochten kan gaan of later kan remmen."

Echter leert hij ook veel van zijn collega uit Spanje, die een eigen routine heeft als het gaat om de benadering van een GP-weekend. "Een GP-weekend bestaat uit bepaalde routines", gaat Norris verder en ziet hoe zijn teamgenoot het raceweekend doorloopt. "Hoe hij [Carlos Sainz] richting de kwalificatie gaat, hoe hij tot zijn rondetijden komt en hoe hij zich aanpast aan de condities op het circuit enzovoorts", aldus Norris.

In 2019 kende Lando Norris naast zijn successen ook pech door haperen en uitval van de techniek, alleen daarom is het al knap dat hij beslag wist te leggen op de elfde plek. "Formule 1 is geen eenvoudig spelletje, waarbij het alleen gaat om wie het beste kan rijden. Alles moet weer samenvallen", weet Norris.

Lando Norris zegt dat hij tijdens de winterstop het vorige seizoen nog eens onder de loep heeft genomen en heeft gekeken waar en hoe hij kan verbeteren. Laten we hopen dat Norris ook dit jaar weer mooie dingen laat zien, en dat hij zo snel mogelijk op de voordeur van de top zes aanklopt. Of dat gaat lukken hangt niet alleen van hemzelf af, maar ook wat McLaren voor 2020 in petto heeft.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.