'Lando Norris onder contract bij Mercedes AMG F1'

Volgens de Italiaanse media heeft Mercedes AMG F1, sinds de bekendgemaakte motordeal tussen McLaren en Mercedes, het management van Lando Norris overgenomen. De overname van het management maakte onderdeel uit van de motordeal, zo laat AutoMoto.it weten.

'Lando Norris onder contract bij Mercedes AMG F1'
© McLaren F1

McLaren en Mercedes maakte daags voor de Grand Prix van Rusland bekend dat ze vanaf 2021 de samenwerking met elkaar aan gaan. Dat betekent, McLaren zal vanaf dat jaar weer gebruik gaan maken van de Mercedes-motoren. Maar een belangrijk onderdeel van de deal tussen McLaren en Mercedes is niet bekendgemaakt.

Volgens AutoMoto.it valt het management van Lando Norris aan Mercedes AMG F1 ten deel. En daarmee is Lando Norris de tweede Britse coureur, naast George Russell, die deel uitmaakt van het Mercedes-juniorenprogramma.

Het Mercedes-contract van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas loopt aan het eind van 2020 ten einde en kortgeleden heeft de Duitse autofabrikant Esteban Ocon vrijgegeven, om naar Renault te verhuizen. Daarnaast liggen de jonge en talentvolle coureurs niet voor het oprapen.

McLaren raakt na 2020 Lando Norris misschien kwijt, maar het team uit Woking heeft wel de garantie dat ze de komende jaren een uitstekende krachtbron kunnen gebruiken.

De overname van het management van Lando Norris, door Mercedes AMG F1, is onder andere tot stand gekomen door de vader van Lando Norris, Adam. Norris senior is oprichter en algemeen directeur van Horatio Investments. Dat bedrijf heeft de nek uitgestoken om Lando Norris richting Mercedes te duwen.

Op de website van Horatio Investments valt te lezen dat "de investering is gedaan vanuit strategisch en persoonlijk standpunt, zoals Formule 1, paardensport en commercie."

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.