VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Lando Norris: "In Barcelona is het erg moeilijk om in te halen"

Lando Norris: "In Barcelona is het erg moeilijk om in te halen"
© McLaren F1

Lando Norris had het vrijdag niet echt makkelijk. De jonge McLaren-coureur kwam in het beste geval ruim anderhalve seconde te kort op de snelste tijden van de Mercedes-coureurs. In de eerste en tweede vrije training eindigde Norris op P13 en P14, ruim achter zijn Spaanse teamgenoot Carlos Sainz.

Wat Lando Norris vooral opviel was dat het erg warm was in Barcelona. "Het is heet, heel heet. Ik heb flink zitten zweten. Maar verder was het een goede vrijdag", aldus Norris. "We hebben de set-up van de auto op orde, maar we kunnen nog veel verbeteren. Maar voorlopig voelde ik me vandaag comfortabel."

"Ik ben optimist over de vooruitgang, ik denk dat we nog op veel gebieden verbeteringen kunnen doorvoeren. Morgen zal de auto sneller zijn, kan ik je zeggen. Het middenveld zit erg dicht bij elkaar. Ik maakte een paar foutjes en ik eindigde ver achter Carlos [Sainz]. Het zal zondag een intens gevecht worden."

Inhalen is moeilijk in Barcelona

"In Barcelona is het erg moeilijk om in te halen. Daarom zij is de kwalificatie zo belangrijk", voegt Norris toe. "De auto's van Renault, Racing Point en Haas waren vrijdag erg snel. Het wordt heel moeilijk om Q3 te halen. Er is wel een kans, maar dan moet je wel de ruimte krijgen op het circuit, en moet het rondje helemaal foutloos zijn."

De harde banden lijken voor de meeste coureurs voor wat problemen te zorgen, in ieder geval op vrijdagmiddag. Dat wordt ook door Norris bevestigd. "Ja, net als Carlos had ik daar ook problemen mee. Maar ik denk dat iedereen moeite had om grip te vinden met de harde banden. Zodra we op de medium en soft banden reden was alles oké. Het is nu nog belangrijker om de juiste strategie te kiezen."

De kwalificatie begint zaterdagmiddag om 15:00 uur en dan worden de startposities vergeven. Maar eerst wordt de laatste training nog gereden. De laatste training in Spanje begint om 12:00 uur.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Stelling: De tijdstraf van 10 sec. en de twee strafpunten was een te zware straf voor Hamilton
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.