VT1uitslag
VT2uitslag
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Lance Stroll topt in VT2 op Silverstone, Alex Albon crasht hard

Lance Stroll topt in VT2 op Silverstone, Alex Albon crasht hard
© Racing Point

Lance Stroll sloot de tweede training als snelste af. De Racing Point-coureur werd gevolgd door Albon op de tweede plaats. De jonge Thai crashte halverwege de training en moest voortijdig uitstappen. Verstappen reed geen kwalificatietijden waardoor hij bleef steken op P14. Het racetempo van de Nederlander is erg goed te noemen.

De tweede vrije training van de Grand Prix van Engeland werd verreden onder zeer warme omstandigheden. De buitenlucht bedroeg 35 graden Celsius. De temperatuur van het asfalt was opgelopen tot 49 graden Celsius. Leclerc stond na het eerste kwartier op P1 met een 1:29.773. Kort daarna spinde de Monegask het gras in, maar hij kon zijn weg vervolgen.

Verstappen verbeterde de tijd van Leclerc, maar Albon ging nog een tandje sneller. Niet veel later ging Bottas naar P1 op de tijdenlijst met achter hem Albon en Hamilton. Hamilton reed zijn tijden op de hardste bandensoort, terwijl Bottas en Albon voor een zachtere optie hadden gekozen.

Verstappen en Albon klaagden allebei over onderstuur in de langzame bochten van het circuit. In het verleden waren dit soort bochten juist een van de sterkste punten voor Red Bull. Verstappen reed op de medium-band iets langzamer dan Hamilton op de hardste compound. Van de Mercedes weten we dat deze geen echte zwakken plekken heeft.

Na 40 minuten te hebben getraind, gingen een hoop coureurs zich voorbereiden op de kwalificatie. Stroll wist de snelste tijd te klokken gedurende zijn eerste run. Verstappen werd tijdens zijn eerste run gehinderd door Romain Grosjean. De Nederlander was zeer duidelijk op boordradio over het gedrag van de Fransman.

Albon schoot net na de eerste helft van de training eraf bij Stowe. De crash zorgde voor de twee code rood van vandaag. Kostbare tijd ging hierdoor verloren voor een hoop coureurs. Te denken valt aan Sebastian Vettel die ook tijdens de middagtraining veel problemen kende met zijn bolide. Met nog een ruim half uur op de klok, mochten de coureurs weer op pad.

Vettel was een van de coureurs die graag weer de baan wilde opzoeken. De Duitser koos meteen voor de soft-band, maar de eerste ronde werd geen succes. Ook de rondes die volgden waren niet erg tof te noemen. Vettel bleef steken op P18.

Zoals verwacht lijkt Mercedes de beste papieren voor dit weekend te hebben. Op alle drie de droogweerbanden lijkt het team voortreffelijke tijden te kunnen klokken. Zoals het er nu uitziet, is Red Bull het tweede beste team. Verstappen wist op de medium-band het tempo van Bottas te evenaren.

Door: Julian Verheul0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Spanje
vrijdag 14 augustus 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 15 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 16 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Spanje
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.