VT127 nov - 12:00
VT227 nov - 16:00
VT328 nov - 12:00
QUALI28 nov - 15:00
RACE29 nov - 15:10

Lance Stroll topt in VT2 op Silverstone, Alex Albon crasht hard

Lance Stroll topt in VT2 op Silverstone, Alex Albon crasht hard
© Racing Point

Lance Stroll sloot de tweede training als snelste af. De Racing Point-coureur werd gevolgd door Albon op de tweede plaats. De jonge Thai crashte halverwege de training en moest voortijdig uitstappen. Verstappen reed geen kwalificatietijden waardoor hij bleef steken op P14. Het racetempo van de Nederlander is erg goed te noemen.

De tweede vrije training van de Grand Prix van Engeland werd verreden onder zeer warme omstandigheden. De buitenlucht bedroeg 35 graden Celsius. De temperatuur van het asfalt was opgelopen tot 49 graden Celsius. Leclerc stond na het eerste kwartier op P1 met een 1:29.773. Kort daarna spinde de Monegask het gras in, maar hij kon zijn weg vervolgen.

Verstappen verbeterde de tijd van Leclerc, maar Albon ging nog een tandje sneller. Niet veel later ging Bottas naar P1 op de tijdenlijst met achter hem Albon en Hamilton. Hamilton reed zijn tijden op de hardste bandensoort, terwijl Bottas en Albon voor een zachtere optie hadden gekozen.

Verstappen en Albon klaagden allebei over onderstuur in de langzame bochten van het circuit. In het verleden waren dit soort bochten juist een van de sterkste punten voor Red Bull. Verstappen reed op de medium-band iets langzamer dan Hamilton op de hardste compound. Van de Mercedes weten we dat deze geen echte zwakken plekken heeft.

Na 40 minuten te hebben getraind, gingen een hoop coureurs zich voorbereiden op de kwalificatie. Stroll wist de snelste tijd te klokken gedurende zijn eerste run. Verstappen werd tijdens zijn eerste run gehinderd door Romain Grosjean. De Nederlander was zeer duidelijk op boordradio over het gedrag van de Fransman.

Albon schoot net na de eerste helft van de training eraf bij Stowe. De crash zorgde voor de twee code rood van vandaag. Kostbare tijd ging hierdoor verloren voor een hoop coureurs. Te denken valt aan Sebastian Vettel die ook tijdens de middagtraining veel problemen kende met zijn bolide. Met nog een ruim half uur op de klok, mochten de coureurs weer op pad.

Vettel was een van de coureurs die graag weer de baan wilde opzoeken. De Duitser koos meteen voor de soft-band, maar de eerste ronde werd geen succes. Ook de rondes die volgden waren niet erg tof te noemen. Vettel bleef steken op P18.

Zoals verwacht lijkt Mercedes de beste papieren voor dit weekend te hebben. Op alle drie de droogweerbanden lijkt het team voortreffelijke tijden te kunnen klokken. Zoals het er nu uitziet, is Red Bull het tweede beste team. Verstappen wist op de medium-band het tempo van Bottas te evenaren.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Bahrein
vrijdag 27 november 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 28 november 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 29 november 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Bahrein
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.