Kwalificatie voor de F1 GP Italië waarschijnlijk droog

Het GP-weekend in Italië is vrijdag nat begonnen. Bij aanvang van de eerste vrije training was de baan kletsnat. De baan werd langzaamaan droger en droger, maar de tweede training wordt hoogstwaarschijnlijk opnieuw onder natte omstandigheden verreden. Hoe ziet het weer voor de rest van het weekend in Monza uit?

Kwalificatie voor de F1 GP Italië waarschijnlijk droog
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Terwijl de vrijdag waarschijnlijk compleet in het water valt lijkt het zaterdag toch droger te zijn. Rond de kwalificatie, die rond 15:00 uur van start gaat, is het in Monza droog. Voorlopig althans, want het weer laat zich tegenwoordig niet meer voorspellen. Dat is inmiddels wel gebleken.

Voor de zondag, en dat is nog erg ver weg wat betreft de weervoorspellingen, lijkt het mogelijk ook nat te worden. Zoals het er nu uit ziet zal het rond de klok van 15:00 uur waarschijnlijk droog zijn, maar dat is absoluut geen garantie! Want rondom Monza hangen op zondag diverse regengebieden en of, en zo ja, wanneer ze neerdalen op Monza is vooralsnog onduidelijk.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET