Kwalificatie voor de F1 GP Italië waarschijnlijk droog

Het GP-weekend in Italië is vrijdag nat begonnen. Bij aanvang van de eerste vrije training was de baan kletsnat. De baan werd langzaamaan droger en droger, maar de tweede training wordt hoogstwaarschijnlijk opnieuw onder natte omstandigheden verreden. Hoe ziet het weer voor de rest van het weekend in Monza uit?

Kwalificatie voor de F1 GP Italië waarschijnlijk droog
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Terwijl de vrijdag waarschijnlijk compleet in het water valt lijkt het zaterdag toch droger te zijn. Rond de kwalificatie, die rond 15:00 uur van start gaat, is het in Monza droog. Voorlopig althans, want het weer laat zich tegenwoordig niet meer voorspellen. Dat is inmiddels wel gebleken.

Voor de zondag, en dat is nog erg ver weg wat betreft de weervoorspellingen, lijkt het mogelijk ook nat te worden. Zoals het er nu uit ziet zal het rond de klok van 15:00 uur waarschijnlijk droog zijn, maar dat is absoluut geen garantie! Want rondom Monza hangen op zondag diverse regengebieden en of, en zo ja, wanneer ze neerdalen op Monza is vooralsnog onduidelijk.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.