Kwalificatie GP Japan mogelijk verplaatst naar zondagochtend

Kwalificatie GP Japan mogelijk verplaatst naar zondagochtend
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Supertyfoon Hagibis is inmiddels opgeweld naar een tropische storm in de categorie 5, de zwaarste categorie. Aanstaande zaterdag lijkt de storm in Japan aan land te gaan en daardoor komt de kwalificatie mogelijk in het gedrang.

Zware regenval en windsnelheden van 260 km/u, met pieken richting de 300 km/u: Tyfoon Hagibis gaat huishouden in Japan. Alleen is het nog de vraag wanneer. Een ding staat vast, sessies op zaterdag voor de Grand Prix van Japan lopen gevaar, vooral de kwalificatie heeft te lijden onder de buitengewone weersomstandigheden.

In de jaren 2004 en 2010 moest de kwalificatie worden uitgesteld vanwege harde wind en hoosbuien. Het heeft er alle schijn van dat 2019 aan dat lijstje kan worden toegevoegd.

Niet alleen de zware regenval, maar ook de zeer ongewoon harde wind kunnen leiden tot een noodgedwongen verplaatsing van de kwalificatie. Op zondagochtend zal de tyfoon geleidelijk aan afzwakken, zodat de race mogelijk kon worden uitgevoerd zoals gepland.

Voorlopig gaat het nog om voorspellingen, want het is nog niet met zekerheid te zeggen wanneer Hagibis aan land komt. Misschien heeft de Formule 1 geluk. Maar de FIA en de organisatoren van de Japanse Formule 1-race hebben continue overleg en staan klaar om maatregelen te treffen, mocht het noodlot toeslaan.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.