Kwalificatie GP Japan mogelijk verplaatst naar zondagochtend

Supertyfoon Hagibis is inmiddels opgeweld naar een tropische storm in de categorie 5, de zwaarste categorie. Aanstaande zaterdag lijkt de storm in Japan aan land te gaan en daardoor komt de kwalificatie mogelijk in het gedrang.

Kwalificatie GP Japan mogelijk verplaatst naar zondagochtend
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Zware regenval en windsnelheden van 260 km/u, met pieken richting de 300 km/u: Tyfoon Hagibis gaat huishouden in Japan. Alleen is het nog de vraag wanneer. Een ding staat vast, sessies op zaterdag voor de Grand Prix van Japan lopen gevaar, vooral de kwalificatie heeft te lijden onder de buitengewone weersomstandigheden.

In de jaren 2004 en 2010 moest de kwalificatie worden uitgesteld vanwege harde wind en hoosbuien. Het heeft er alle schijn van dat 2019 aan dat lijstje kan worden toegevoegd.

Niet alleen de zware regenval, maar ook de zeer ongewoon harde wind kunnen leiden tot een noodgedwongen verplaatsing van de kwalificatie. Op zondagochtend zal de tyfoon geleidelijk aan afzwakken, zodat de race mogelijk kon worden uitgevoerd zoals gepland.

Voorlopig gaat het nog om voorspellingen, want het is nog niet met zekerheid te zeggen wanneer Hagibis aan land komt. Misschien heeft de Formule 1 geluk. Maar de FIA en de organisatoren van de Japanse Formule 1-race hebben continue overleg en staan klaar om maatregelen te treffen, mocht het noodlot toeslaan.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.