'Kubica komt tijdens de wintertests in actie voor Alfa Romeo'

'Kubica komt tijdens de wintertests in actie voor Alfa Romeo'
© Williams F1

Robert Kubica werd enkele weken geleden aangekondigd als de derde coureur van Alfa Romeo Racing. En volgens de Poolse krant Przeglad Sportowy komt hij al in actie tijdens de wintertests, die over enkele weken in Barcelona beginnen.

Ondanks dat de inkt - van het ondertekende contract tussen Robert Kubica en Alfa Romeo Racing - nog nat is, is volgens de Poolse media al duidelijk dat hij dit jaar meerdere keren in actie gaat komen voor zijn nieuwe werkgever. Nadat hij op 1 december na de Grand Prix van Abu Dhabi voor de laatste keer uit zijn Williams-bolide stapte, zal de Poolse Formule 1-coureur al tijdens de wintertests in actie komen voor zijn nieuwe werkgever. Zo weet de Poolse krant Przeglad Sportowy.

Volgens diezelfde krant krijgt Robert Kubica niet alleen de kans om een van de vaste rijders op een van de zes testdagen in Barcelona te vervangen, maar ook zal de Pool tijdens het seizoen vijfmaal de eerste vrije training voor zijn rekening nemen.

Alfa Romeo heeft nog geen datum vrijgegeven waarop de nieuwe bolide - de C39 - ten overstaan van de wereldpers onthuld zal worden.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.