'Kubica komt tijdens de wintertests in actie voor Alfa Romeo'

Robert Kubica werd enkele weken geleden aangekondigd als de derde coureur van Alfa Romeo Racing. En volgens de Poolse krant Przeglad Sportowy komt hij al in actie tijdens de wintertests, die over enkele weken in Barcelona beginnen.

'Kubica komt tijdens de wintertests in actie voor Alfa Romeo'
© Williams F1

Ondanks dat de inkt - van het ondertekende contract tussen Robert Kubica en Alfa Romeo Racing - nog nat is, is volgens de Poolse media al duidelijk dat hij dit jaar meerdere keren in actie gaat komen voor zijn nieuwe werkgever. Nadat hij op 1 december na de Grand Prix van Abu Dhabi voor de laatste keer uit zijn Williams-bolide stapte, zal de Poolse Formule 1-coureur al tijdens de wintertests in actie komen voor zijn nieuwe werkgever. Zo weet de Poolse krant Przeglad Sportowy.

Volgens diezelfde krant krijgt Robert Kubica niet alleen de kans om een van de vaste rijders op een van de zes testdagen in Barcelona te vervangen, maar ook zal de Pool tijdens het seizoen vijfmaal de eerste vrije training voor zijn rekening nemen.

Alfa Romeo heeft nog geen datum vrijgegeven waarop de nieuwe bolide - de C39 - ten overstaan van de wereldpers onthuld zal worden.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.