Opinie: Kruipen de Red Bulls er op Suzuka tussenin?

Sebastian Vettel heeft in Sepang de schade - na de zeperd op zaterdag - weten te beperken. Geholpen door de overwinning van Max Verstappen heeft Sebastian Vettel 'slechts' zes punten op Lewis Hamilton moeten inleveren. Vettel kijkt met nog vijf races in de agenda tegen een achterstand van 34 punten aan.

Opinie: Kruipen de Red Bulls er op Suzuka tussenin?
Afbeelding: Sebastian Vettel (Ferrari), Max Verstappen (Red Bull), Lewis Hamilton (Mercedes)

Maar er is volgens Ferrari nog niets verloren. Het Italiaanse Formule 1 team gelooft in de SF17H en hun coureurs. Maar het is wel zo dat er vanaf nu niets meer verkeerd mag gaan voor de Scuderia, maar Sebastian Vettel loopt over van goede moed.

"Ik ben nog steeds optimistisch, want we hebben een snelle wagen", aldus Sebastian Vettel. Het was - in Sepang - een moeilijk weekend, maar hoe dan ook is de snelheid er wel."

Lees hieronder verder

Ook Ferrari-president Sergio Marchionne blaakt van zelfvertrouwen, in Gazetta dello Sport laat de 65-jarige Italiaan weten: "Zonder invloeden van buitenaf hadden we in Singapore de eerste en tweede plek op het podium bezet." Ook voor de Grand Prix van Maleisië had Marchionne een zelfde indeling van het podium in gedachten, maar het liep allemaal even anders.

Maar nu de snelheid er wel degelijk is is het voor Ferrari ook belangrijk dat de betrouwbaarheid van de krachtbron intact blijft. Nadat Sebastian Vettel op zaterdag - door problemen met de turbolader - niet verder kwam dan het eerste deel van de kwalificatie, moest ook Kimi Räikkönen voordat de race in Sepang begon zijn Ferrari onverrichter zake verlaten.

Daar komt nog eens bovenop dat Sebastian Vettel, tijdens de uitloopronde van de Grand Prix van Maleisië, met Williams-coureur Lance Stroll in botsing kwam. Er bestaat een kans dat de versnellingsbak van Vettel hierbij beschadigd is, dit is nog niet bekend. Mocht deze werkelijk vervangen moeten worden, dan kijkt de Duitser wederom tegen een gridstraf aan.

Een lichtpuntje voor Ferrari is dat Mercedes een beetje terrein lijkt te verliezen. Er klinken zelfs geluiden dat Mercedes uitontwikkeld is, laten we voor Lewis Hamilton hopen dat dat niet het geval is.

Ook zijn de Red Bulls - en dat is eigenlijk een beetje identiek aan 2016 - naar mate het seizoen vordert aan een opmars begonnen. Vooral sinds de Grand Prix Van Singapore lijkt er bijna geen maat te staan aan de RB13, vooral de racesnelheid is erg goed. En dat zou Ferrari, en met name Sebastian Vettel, wel eens kunnen helpen. Met de layout en de karakteristieken heeft het Japanse Suzuka iets weg van een circuit waar de Red Bull RB13 goed uit de verf zou kunnen komen.

Als Mercedes werkelijk, zoals Lewis Hamilton het omschrijft, 'een groot probleem heeft' en de snelheid niet terugvindt is de kans groot dat de Red Bull-coureurs op Suzuka tussen Ferrari en Mercedes terechtkomen en dan kan het spannend gaan worden voor Mercedes en vooral Lewis Hamilton.

Het gaat spannend worden in Japan en de uitkomst van de laatste Aziatische Grand Prix van 2017 zal bepalen hoe spannende de resterende vier races gaan worden. Zijn de Red Bulls op Suzuka weer snel? Raakt Sebastian Vettel gefrustreerd en gaat hij daardoor zich zelf in de weg lopen? Blijft Mercedes zo 'traag'? Allemaal vragen waar we zondag 8 oktober 2017 antwoord op krijgen.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Daniel RicciardoF1 GP JapanF1 GP MaleisiëF1 GP SingaporeKimi RäikkönenLewis HamiltonMax VerstappenOpinieRed Bull F1Sebastian VettelValtteri Bottas
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.