Koen Vergeer: "Charles Leclerc niet koel genoeg voor de wereldtitel"

Koen Vergeer: "Charles Leclerc niet koel genoeg voor de wereldtitel"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen hoopt dit jaar voor de wereldtitel te kunnen strijden. Koen Vergeer laat in gesprek met Motorsport.com weten dat hij denkt dat Verstappen er klaar voor is, maar "het hele pakket van Red Bull-Honda moet iets sneller zijn dan vorig jaar", aldus Vergeer.

2020 is het jaar dat alles voor Max Verstappen en Red Bull-Honda samen moet vallen. De Nederlander wil wereldkampioen worden, maar dat kan hij niet alleen. Ook Red Bull-Honda moeten hun steentje bijdragen aan het titelgevecht. Of Verstappen voor de wereldtitel kan gaan, dat is nog even afwachten. "Aan Max zal het niet liggen", stelt F1-historicus Koen Vergeer in gesprek met Motorsport.com. "Alles valt of staat bij het hele pakket van Red Bull-Honda, dat moet iets sneller zijn dan vorig jaar."

Op de vraag of Verstappen rijp genoeg is om voor de titel te kunnen strijden, kan Vergeer niet zeggen. "Het wordt spannend om te zien of Max [in zijn hoofd] koel genoeg blijft", aldus Vergeer, die dat nog wel een dingetje vindt. "Om diezelfde reden zie ik Charles Leclerc dit jaar niet meedoen om de titel", vervolgt hij. "Die is zeker nog niet rijp om mee te strijden om de titel. In dat opzicht loopt hij nog jaren achter op Max."

De hamvraag blijft 'Komt Red Bull-Honda' met een pakket op de proppen waarmee de Nederlander het hele seizoen het vuur aan de schenen van Lewis Hamilton kan leggen. "Als het pakket goed genoeg is, zie ik Max de strijd wel aangaan met Lewis Hamilton. En ik hoop dat we dat ook op Zandvoort gaan zien. Als we op de eerste plaats maar een geweldige race krijgen, maar als Max wint, is dat natuurlijk helemaal mooi", aldus Vergeer.

Het zou natuurlijk fenomenaal zijn als Max Verstappen de Grand Prix van Nederland op zijn naam weet te zetten. Wat zou dat een geweldig groot volksfeest tot gevolg hebben in de duinen van het Noord-Hollandse Zandvoort.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.