Kimi Räikkönen zegt dat hij nog steeds plezier heeft in de Formule 1

Er wordt lustig op los gespeculeerd over het vertrek van Kimi Räikkönen. De Finse wereldkampioen heeft daar zo zijn eigen ideeën over. Voorlopig heeft Räikkönen, die volgende maan de leeftijd van 41 jaar bereikt, het nog naar zijn zin in de koningsklasse van de autosport.

Kimi Räikkönen zegt dat hij nog steeds plezier heeft in de Formule 1
© Alfa Romeo F1

Hoewel veel experts voorspellen dat de prestaties van Alfa Romeo in 2020 de druppel is om te vertrekken, heeft The Iceman geen krimp. "Natuurlijk zouden we allemaal gelukkiger zijn als de resultaten iets beter waren", zei de wereldkampioen van 2007 tegen La Gazzetta dello Sport. "Soms is het moeilijker, soms minder, maar zo is racen en dat moet je accepteren. Je kunt niet denken dat er alleen goede tijden zijn."

"Ik hou van racen en het plezier probeert nu te verbeteren. We zouden natuurlijk graag beter willen zijn, maar we geven niet op. We zijn een beetje verbeterd in de laatste twee races, dus we gaan in ieder geval de goede kant op", voegt de Fin eraan toe.

Räikkönen zal Rubens Barrichello's record voor racestarts - 322 - bereiken tijdens de komende Russische GP. "Ik weet niet eens of het in Sochi of op de Nürburgring zal zijn", antwoordde Räikkönen desgevraagd. "Als niemand iets had gezegd, had ik er geen flauw idee van gehad. Ik kijk nooit naar cijfers en eerlijk gezegd betekent het op dit moment niets voor me."

"Ik ben gewoon gefocust op verbetering. Maar het is waar dat ik op een dag, als ik oud ben en terugkijk, misschien anders over zou denken. Maar dat zal nog lang op zich laten wachten", glimlachte de Fin. En dus zouden de geruchten over pensionering kunnen voorlopig het ronde archief in. Zijn teambaas Frédéric Vasseur zei op Monza dat Räikkönen "een referentie" is voor Alfa Romeo.

"Ik heb er niet over nagedacht", zei Räikkönen. "Ik weet niet wanneer ik ga stoppen. "Als ik stop zal ik veel bij mijn gezin zijn. Ik weet niet of ik na Formule 1 nog in een andere raceklasse ga racen. Maar ik ga zeker karten met mijn zoon. Ik weet niet of ik nog een keer zal racen, maar ik zal zeker gaan karten met mijn zoon. En ik zal mijn vrouw meenemen op haar huwelijksreis - ik heb haar altijd gezegd dat ik zou nadat ik stopte, en ze wacht nog steeds."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Alfa Romeo F1F1 GP ToscaneF1 GP Toscane 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Frédéric VasseurKimi Räikkönen
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.