Kimi Räikkönen wil met een lach op zijn gezicht de winterstop in

Het laatste Formule 1-weekend staat voor de deur. Na een intensief seizoen, waarin in korte tijd maar liefst 16 races werden gereden, wacht de F1-coureurs Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, waar de finale-race gehouden wordt.

Kimi Räikkönen wil met een lach op zijn gezicht de winterstop in
© Alfa Romeo Racing

Ondanks dat er een nog een race op het programma staat kijkt Kimi Räikkönen al uit naar de winterstop. De Fin en zijn Italiaanse teamgenoot Antonio Giovinazzi hebben beiden 4 WK-punten bij elkaar gesprokkeld, waaruit kan worden opgemaakt dat Alfa Romeo het dit jaar niet gemakkelijk heeft gehad. Want Räikkönen stond aan het eind van 2019 met 43 punten op P12 en Giovinazzi scoorde 14 WK-punten en legde zo beslag op P17.

In Abu Dhabi wil Kimi Räikkönen nog wat punten bij elkaar te harken. Dat is althans wat hij hoopt en waarvoor hij gaat vechten. "Het is een lang en intens seizoen geweest en we hebben nog een race te gaan voordat we de winterstop in gaan", steekt de enkelvoudig wereldkampioen van wal. "Natuurlijk willen we het goed doen, maar deze race zal niet veel verschillen van de anderen. We kennen de baan in Abu Dhabi goed, dus er wachten ons daar geen verrassingen. Maar het is een vreemd seizoen, dus misschien valt er voor ons nog wat te halen."

"Als de kans zich voordoet, moeten we klaar staan om die te pakken. We hebben een paar ware weekenden achter de rug en we hebben niet veel vooruitgang laten zien, dus hopelijk kunnen we meeknokken voor de punten en met een lach op ons gezicht richting de winterstop gaan", aldus Räikkönen.

Antonio Giovinazzi kijkt uit naar de winterstop en het weer ontmoeten van familie en vrienden. "Tijdens de triple-headers is het lastig om even op adem te komen, maar het positieve is dat je de focus vasthoudt en dat je snel weer in je ritme komt", begint de Italiaan. "In Bahrein hebben we niet onze werkelijke snelheid kunnen laten zien. Abu Dhabi is weer een ander soort baan, waar inhalen erg lastig kan zijn, we moeten dus in alle sessies maximaliseren en zo hoog mogelijk proberen te eindigen in de race."

"We willen op zondag meedoen voor de punten en er alles aan doen, voordat we dit seizoen afsluiten en onze batterijen weer opladen tijdens de winterstop. Ik kijk er naar uit om mijn familie en vrienden weer te zien. Het is een zwaar seizoen geweest, met zo veel races in zo'n korte tijd en dat onder extreme omstandigheden. Ik denk dat iedereen uitkijkt naar het nieuwe seizoen, waar het er hopelijk een stuk rustiger aan toe zal gaan."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Alfa Romeo F1Antonio GiovinazziF1 GP Abu DhabiF1 GP Abu Dhabi 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Kimi RäikkönenYas Marina Circuit
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.