Kimi Räikkönen vierde coureur met gridstraf

Scuderia Ferrari realiseert zich dat het dit weekend allemaal eens goed moet gaan. Voor Kimi Räikkönen ging het echter helemaal niet lekker tijdens de derde en laatste training. De wereldkampioen van 2007 raakte de baanafzetting en beschadigde daarmee onder andere zijn versnellingsbak.

Kimi Räikkönen vierde coureur met gridstraf
Foto: Kimi Räikkönen #7 (Ferrari) - Bron: Scuderia Ferrari Media

Nadat Mercedes coureur Valtteri Bottas al voor de nodige onderbreking had gezorgd, wist ook de stalgenoot van Sebastian Vettel niet uit de problemen te blijven. Bij de tweede Degner ging het mis en dat bezorgde de Ferrari monteurs een hoop werk in een korte tijd. In de garage bleek dat de versnellingsbak mede kapot was. De reglementen van de FIA zijn echter als volgt op het gebied van bakwissels: wanneer een versnellingsbak korter dan zes races mee gaat, volgt er een gridstraf van 5 plaatsen.

Räikkönen zal morgen niet als enige een straf opgelegd krijgen want ook Bottas, Alonso en Palmer starten niet op hun gekwalificeerde startplaats.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister