VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Kimi Räikkönen op karakter met de hakken over de sloot

Kimi Räikkönen op karakter met de hakken over de sloot
©Pirelli

Alfa Romeo juicht! Wat een schitterende kwalificatie van Kimi Räikkönen. De Fin kwalificeerde zich als negende. Antonio Gioviazzi deed het een stuk minder tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Bahrein en start zondag vanaf een zestiende plaats.

Het zit de Italiaanse 'lieveling' Antonio Giovinazzi niet mee. Hij stond in Bahrein al snel naast zijn auto omdat hij struikelde in Q1. Hij kwalificeerde zich als zestiende.

Giovinazzi: "Het ging niet zo goed als we wilden. Doordat we te weinig hebben kunnen trainen hadden we ook te weinig data voor de setup voor vandaag. Maar we zien wel morgen. Het is in elk geval een circuit waar je kunt inhalen."

Teamgenoot Kimi Raïkkönen ging met de hakken over de sloot en haalde Q2 maar net En die Q2 was bijzonder spannend. Kimi zette fantastische ronden neer met de auto die vrijdag voornamelijk stil had gestaan met een technisch probleem.

Dat Q3 is gehaald is puur op karakter van de Fin die ondanks dat men hem afschildert als een oud-gediende, wel laat zien dat hij weet wat racen is. Dat hij van een negende plek start is vooral te danken aan zijn talent.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.