Kimi Räikkönen na de race: "De auto is snel en goed"

Alfa Romeo F1 heeft met Kimi Räikkönen mooie punten gescoord in Melbourne. Kimi eindigde tijdens de eerste race van het seizoen op een achtste plaats. Teamgenoot Antonio Giovinazzi had wat moeite en eindigde op plek 15, voor beide Williams F1 bolides.

Kimi Räikkönen na de race: "De auto is snel en goed"
©Pirelli F1 Media

Kimi zou Kimi niet zijn als hij de punten voor het team niet zou veilig stellen. Door zijn ervaring kon hij dit ook doen. Hij werd zeker op de hielen gezeten door onder andere Stroll, Kvyat en Gasly. Met name in het laatste deel van de race waar het venijn zat. De 'iceman' deed zijn bijnaam eer aan en bleef uitermate rustig en reed vol vertrouwen de race uit.

"Onze auto was behoorlijk sterk tijdens de race, maar als je in verkeer terecht komt kan je nog maar weinig doen", aldus Räikkönen. "Het lijkt makkelijker om achter een andere auto te blijven rijden, maar inhalen is nog steeds niet gemakkelijk."

"In de race hadden we een dingetje met de temperatuur van de achterremmen. Dat kwam omdat er een 'tearoff' van mijn helm in de rem was gekomen. Ik moest daardoor eerder dan gepland de pits in. Maar hoe dan ook, de auto is snel en goed. Ik kijk dan ook uit naar de volgende race in Bahrein", besluit de Fin.

Giovinazzi had het moeilijk. De Italiaan startte op een veertiende plek en kon de hele race weinig tot niets beginnen en leek een beetje achter de feiten aan te rijden. Teambaas Frédéric Vasseur toonde zich tevreden, beide auto's hebben de race uitgereden en eentje ervan in de punten. Maar of dat echt zo is?

"Het was een zware race. Ik liep wat schade op in ronde 1 en het werd een uitdaging om op snelheid te blijven rijden. Ik maakte enkele gevechten mee en ik deed mijn uiterste best om mijn positie te verdedigen. Dit was pas de eerste race van het seizoen, dus ik kijk er naar uit om sterker voor de dag te komen in Barhein." zo liet Antonio Giovinazzi na de race weten.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.