Kimi Räikkönen maakte zich geen zorgen over Lewis Hamilton

Kimi Räikkönen maakte zich geen zorgen over Lewis Hamilton
Foto: Kimi Räikkönen #7 (Ferrari) - Bron: Scuderia Ferrari Media

Kimi Räikkönen maakte zijn bijnaam als 'The Iceman' vandaag meer dan waar. Met een aanstormende Lewis Hamilton stond de derde plaats van de Ferrari rijder zwaar onder druk in Brazilië. De laatste vijf rondjes wist de koele Fin de Mercedes rijder echter knap van zich af te houden. Het leverde de wereldkampioen van 2007 zijn derde podium op rij op, de 91ste in zijn Formule 1 loopbaan.

Kimi gaf op het podium aan dat hij zichzelf weinig druk heeft gemaakt over de razendsnelle Hamilton: "Lewis zat niet de hele race dicht achter me, volgens mij alleen de laatste vijf rondjes. Ik maakte mij geen zorgen over een mogelijke aanval van hem. Hij kwam dichterbij, maar ik zat dicht bij Sebastian en Valtteri. Dus dat was allemaal prima in orde vanuit mijn perspectief."

"Het begin van de eerste stint was moeizaam, want de banden werkten niet fantastisch. Daardoor was de balans ook niet heel erg lekker. Aan het einde van die stint kwam de auto echter opeens tot leven."

"De tweede stint was heel erg goed. Ik liep in op Seb en Valtteri, maar inhalen is hier lastig. Daarnaast was de snelheid in onze auto's vrij gelijkwaardig, dus door de vuile lucht kon ik lastig die laatste stap zetten om definitief bij hen aan te haken."

Door: Robertjan Vos van Zalingen



0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.