VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACEuitslag

Kimi Räikkönen kan leven met derde plaats

Kimi Räikkönen kan leven met derde plaats
Foto: Kimi Räikkönen (Ferrari) Rusland VT3 GP van Rusland 2017 - Bron: Scuderia Ferrari Media

Dit was tot dusverre het beste weekend van Kimi Räikkönen in 2017. De Fin mocht de race in Rusland als tweede aanvangen, maar doordat hij slecht van zijn plek af kwam viel hij onmiddellijk terug naar de derde plaats. Die positie wist de Ferrari rijder te behouden. In vergelijking met de vorige races was de racepace van Räikkönen veel beter, wat bij hem zelf tot tevredenheid leidt.

Die tevredenheid was op het podium echter niet meteen duidelijk: "Ik ben slechts derde geworden", zo mopperde hij. "We hebben dit weekend wel een aardige stap voorwaarts gezet. Ik ben tevreden over hoe dit weekend verliep, al blijven er zeker verbeter punten voor ons. De start van het seizoen was lastig, verre van ideaal zelfs. Als we op deze manier blijven werken weet ik echter zeker dat het goed komt."

Räikkönen heeft er dan ook vertrouwen in dat hij binnenkort weer eens de hoogste plek op het podium mag beklimmen: "Ik ben ervan overtuigd dat we er zullen komen. Het zijn de kleine details die het verschil maken, zeker dit seizoen. De top vier zit ontzettend dicht bij elkaar en een kleine verbetering kan dan al een goed resultaat opleveren."

Als laatste had de 37-jarige nog lovende woorden voor zijn landgenoot Valtteri Bottas, die vandaag zijn eerste Formule 1 overwinning behaalde: "Ik ben heel blij voor Valtteri. De eerste ronde was vandaag alles bepalend. Dat heeft hij heel goed gedaan, dus alle lof voor hem."

Door: Robertjan Vos van Zalingen0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.