VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Kimi Räikkönen heeft geen problemen met Ferrari-strategie

Kimi Räikkönen heeft geen problemen met Ferrari-strategie
©Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen heeft laten weten dat er geen enkele probleem is tussen hem en Ferrari. Tijdens de Grand Prix van China twee weken geleden moest de Scuderia tijdens de race een besluit nemen ten bate van Sebastian Vettel en dus ten koste van de 38-jarige Finse coureur .

Ferrari probeerde Kimi Räikkönen op een gegeven moment zo lang mogelijk op de baan te houden om de aanstormende Valtteri Bottas op te vangen en zodoende Sebastian Vettel een kans te geven om dichterbij aan de Mercedes-coureur te komen, met als doel de Duitser de race te laten winnen.

Door zijn late pitstop daalde Räikkönen van de derde naar de zesde positie, vlak achter Lewis Hamilton en de twee Red Bulls. Räikkönen kon met hulp van de safety car en enkele mazzeltjes als nog de Chinese Grand Prix als derde afsluiten.

Desondanks laat 'The Iceman' weten dat hij geen enkel probleem heeft met de strategie van de formatie uit Maranello.

In Azerbeidzjan laat 38-jarige Fin weten: "Natuurlijk wil ik het beste resultaat behalen, dat is het enige waarin ik geïnteresseerd ben. En na de race is het altijd makkelijk om achteraf te zeggen hoe we het hadden moeten doen."

"Zelfs als je races wint, zijn er dingen die je beter had kunnen doen. Dat is gewoon een eindeloze discussie, maar dat maakt de Formule 1 ook wel weer interessant."

"Tijdens de race hebben ze [Ferrari] alle gegevens en nemen ze besluiten dienovereenkomstig. Natuurlijk waren we niet in de meest optimale positie na de pitstops, maar het eindresultaat was er wel. Derde worden was goed, maar ik wil natuurlijk beter scoren", aldus Kimi Räikkönen.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.