Kimi Räikkönen heeft geen problemen met Ferrari-strategie

Kimi Räikkönen heeft laten weten dat er geen enkele probleem is tussen hem en Ferrari. Tijdens de Grand Prix van China twee weken geleden moest de Scuderia tijdens de race een besluit nemen ten bate van Sebastian Vettel en dus ten koste van de 38-jarige Finse coureur .

Kimi Räikkönen heeft geen problemen met Ferrari-strategie
©Scuderia Ferrari

Ferrari probeerde Kimi Räikkönen op een gegeven moment zo lang mogelijk op de baan te houden om de aanstormende Valtteri Bottas op te vangen en zodoende Sebastian Vettel een kans te geven om dichterbij aan de Mercedes-coureur te komen, met als doel de Duitser de race te laten winnen.

Door zijn late pitstop daalde Räikkönen van de derde naar de zesde positie, vlak achter Lewis Hamilton en de twee Red Bulls. Räikkönen kon met hulp van de safety car en enkele mazzeltjes als nog de Chinese Grand Prix als derde afsluiten.

Desondanks laat 'The Iceman' weten dat hij geen enkel probleem heeft met de strategie van de formatie uit Maranello.

In Azerbeidzjan laat 38-jarige Fin weten: "Natuurlijk wil ik het beste resultaat behalen, dat is het enige waarin ik geïnteresseerd ben. En na de race is het altijd makkelijk om achteraf te zeggen hoe we het hadden moeten doen."

"Zelfs als je races wint, zijn er dingen die je beter had kunnen doen. Dat is gewoon een eindeloze discussie, maar dat maakt de Formule 1 ook wel weer interessant."

"Tijdens de race hebben ze [Ferrari] alle gegevens en nemen ze besluiten dienovereenkomstig. Natuurlijk waren we niet in de meest optimale positie na de pitstops, maar het eindresultaat was er wel. Derde worden was goed, maar ik wil natuurlijk beter scoren", aldus Kimi Räikkönen.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.