Kimi Räikkönen doet in China goede zaken voor Alfa Romeo

Veteraan of niet. Opnieuw heeft Kimi Räikönnen een fantastische race gehad en punten gescoord voor Alfa Romeo F1 door als negende te finishen. Zijn teamgenoot Antonio Giovinazzi reed ver uit de punten en eindige compleet roemloos als vijftiende.

Kimi Räikkönen doet in China goede zaken voor Alfa Romeo
©Pirelli

Kimi startte vanaf een dertiende plek en wist zich door vastberaden te racen zich op te klimmen tot in de top 10 door op fantastische wijze Grosjean (Haas F1) in te halen. De ervaren coureur liet zich niet in de luren leggen en wist die plek te behouden.

Giovinazzi zal ontevreden zijn met zijn performance. Hij startte vanaf P19 en eindige weliswaar als vijftiende, maar dat kwam mede door de mêlee van Kvyat en Hulkenberg die niet finishten. Ook de start waarbij beide McLarens en Kvyat elkaar raakten hielp de Italiaan. Hij zal minimaal aan zijn racesnelheid moeten gaan werken en wellicht Kimi als mentor moeten aanstellen. Het verschil tussen beide coureurs is gigantisch. Uiteraard krijgt Giovinazzi nog wat tijd, maar naar verwachting zal daar een limiet aan vast zitten om net als Leclerc vorig jaar punten te gaan scoren.

Waar twee honden vechten om een been...

Terwijl de Formule 1-teams van Renault en Haas druk doende zijn om elkaar het leven zuur te maken op alle fronten, is Alfa Romeo Racing in China voorbij de Amerikaanse renstal. Alfa Romeo bezet nu een met Renault gedeelde vierde plek in de tussenstand om het wereldkampioenschap voor constructeurs. Haas en Renault kunnen het beter bij zichzelf houden en goed in de gaten houden hoe Alfa Romeo steeds sneller lijkt te gaan.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister