VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACEuitslag

Kimi Räikkönen doet in China goede zaken voor Alfa Romeo

Kimi Räikkönen doet in China goede zaken voor Alfa Romeo
©Pirelli

Veteraan of niet. Opnieuw heeft Kimi Räikönnen een fantastische race gehad en punten gescoord voor Alfa Romeo F1 door als negende te finishen. Zijn teamgenoot Antonio Giovinazzi reed ver uit de punten en eindige compleet roemloos als vijftiende.

Kimi startte vanaf een dertiende plek en wist zich door vastberaden te racen zich op te klimmen tot in de top 10 door op fantastische wijze Grosjean (Haas F1) in te halen. De ervaren coureur liet zich niet in de luren leggen en wist die plek te behouden.

Giovinazzi zal ontevreden zijn met zijn performance. Hij startte vanaf P19 en eindige weliswaar als vijftiende, maar dat kwam mede door de mêlee van Kvyat en Hülkenberg die niet finishten. Ook de start waarbij beide McLarens en Kvyat elkaar raakten hielp de Italiaan. Hij zal minimaal aan zijn racesnelheid moeten gaan werken en wellicht Kimi als mentor moeten aanstellen. Het verschil tussen beide coureurs is gigantisch. Uiteraard krijgt Giovinazzi nog wat tijd, maar naar verwachting zal daar een limiet aan vast zitten om net als Leclerc vorig jaar punten te gaan scoren.

Waar twee honden vechten om een been...

Terwijl de Formule 1-teams van Renault en Haas druk doende zijn om elkaar het leven zuur te maken op alle fronten, is Alfa Romeo Racing in China voorbij de Amerikaanse renstal. Alfa Romeo bezet nu een met Renault gedeelde vierde plek in de tussenstand om het wereldkampioenschap voor constructeurs. Haas en Renault kunnen het beter bij zichzelf houden en goed in de gaten houden hoe Alfa Romeo steeds sneller lijkt te gaan.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Hongarije
vrijdag 17 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 18 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 19 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Hongarije
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.