Kimi Räikkönen brengt zes punten mee uit Hongarije

Kimi Räikkönen brengt zes punten mee uit Hongarije
© Alfa Romeo Racing

Kimi Räikkönen wist zondagmiddag in Hongarije voor de zoveelste keer voor zijn teamgenoot te finishen. Dit keer kwam de Fin als zevende over de eindstreep en pakte zo zes belangrijke WK-punten.

Het was op nieuw Kimi Räikkönen die de eer van Alfa Romeo F1 in ere hield door punten te scoren tijdens de Grote Prijs van Hongarije. De Fin eindigde als zevende. Antonio Giovinazzi ging beschamend als achttiende over de finishlijn.

De Fin zat er bij de start al goed bij en won in eerste instantie twee plekken, maar moest even later weer een plek gewonnen geven. Kimi reed een bijzonder stabiele race, zonder enige incidenten. Zeer volwassen maar dat is ook wat je van een veteraan kan verwachten. Kimi heeft het zeer naar zijn zin volgens eigen zeggen bij het team. Vooral het feit dat hij meer vrije tijd heeft naast het werk staat hem aan. Minder PR momenten en meer rust.

Giovinazzi had een zeer kleurloze wedstrijd. Hij begon al met 3 plekken gridstraf en hij kon vervolgens niemand aanvallen. Hij bleef zo lang achter Stroll hangen en voor Kubica, inhalen was voor hem onmogelijk. Dit is niet waar je de Italiaan zou verwachten en zeker zou er meer vuur in hebben moeten zitten. De zomerstop zal hem misschien op een beter spoor zetten zodat hij toch minder wisselend zal gaan presteren.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.