Kimi Räikkönen brengt zes punten mee uit Hongarije

Kimi Räikkönen wist zondagmiddag in Hongarije voor de zoveelste keer voor zijn teamgenoot te finishen. Dit keer kwam de Fin als zevende over de eindstreep en pakte zo zes belangrijke WK-punten.

Kimi Räikkönen brengt zes punten mee uit Hongarije
© Alfa Romeo Racing

Het was op nieuw Kimi Räikkönen die de eer van Alfa Romeo F1 in ere hield door punten te scoren tijdens de Grote Prijs van Hongarije. De Fin eindigde als zevende. Antonio Giovinazzi ging beschamend als achttiende over de finishlijn.

De Fin zat er bij de start al goed bij en won in eerste instantie twee plekken, maar moest even later weer een plek gewonnen geven. Kimi reed een bijzonder stabiele race, zonder enige incidenten. Zeer volwassen maar dat is ook wat je van een veteraan kan verwachten. Kimi heeft het zeer naar zijn zin volgens eigen zeggen bij het team. Vooral het feit dat hij meer vrije tijd heeft naast het werk staat hem aan. Minder PR momenten en meer rust.

Giovinazzi had een zeer kleurloze wedstrijd. Hij begon al met 3 plekken gridstraf en hij kon vervolgens niemand aanvallen. Hij bleef zo lang achter Stroll hangen en voor Kubica, inhalen was voor hem onmogelijk. Dit is niet waar je de Italiaan zou verwachten en zeker zou er meer vuur in hebben moeten zitten. De zomerstop zal hem misschien op een beter spoor zetten zodat hij toch minder wisselend zal gaan presteren.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
Uitslag VT1Eerste vrije training
Uitslag VT2Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.