'Kevin Magnussen moet in overwinningen blijven geloven'

'Kevin Magnussen moet in overwinningen blijven geloven'
©Haas F1
11 mrt 2019 - 21:00
Ries Boogert
DELEN

Kevin Magnussen moet blijven geloven in het winnen van races en zelfs het behalen van de Formule 1 wereldtitel. Dat is de mening van Haas F1-teambaas Guenther Steiner.

Volgens Guenther Steiner zou Kevin Magnussen zijn hoop op het winnen van Formule 1 races nog niet moeten opgeven. Zelfs het winnen van de wereldtitel moet de Deen volgens Steiner niet opgeven.

"Ik zie mezelf niet meer als een van de jongere coureurs die bezig is met de weg naar de top", zei Magnussen onlangs. "Je ziet rijders zoals Hülkenberg en andere jongens, grote talenten maar zonder podium en krijgen ook nooit de kans. Ik zit nu in dat groepje", aldus de Deense coureur.

Maar volgens Guenther Steiner moet Magnussen de hoop op overwinningen niet opgeven. "Hij zou nu twee geweldige seizoenen kunnen hebben en we weten nog niet wat er in 2021 gaat gebeuren", laat Steiner optekenen door het Deense BT. Steiner refereert naar de grote wijzigingen die in 2021 worden doorgevoerd in de Formule 1.

Maar ook ziet Steiner eventueel mogelijkheden bij een van de grotere teams. "Er zou zich zomaar een gelegenheid kunnen voordoen bij een van de grotere teams, en als dat gebeurt zullen wij pal achter hem staan", voegt Steiner toe.

"Wij hebben altijd in hem gelooft en wij zullen er trots op zijn als hij op een dag wereldkampioen wordt. En nog beter, met de nieuwe regels [van 2021] zou hij ook voor ons races kunnen winnen", aldus de geboren Italiaan.

Kevin Magnussen debuteerde in 2014 bij McLaren en verliet de Britse formatie aan het eind van 2015. In 2016 reed de de 26-jarige Deen voor het Franse Renault. Na enkele maanden aan het lijntje gehouden te worden door de het Franse fabrieksteam nam Haas F1 hem in 2017 op in de gelederen.

Sinds zijn komst bij Haas is 'The Viking', zoals Magnussen ook genoemd wordt, stabieler geworden als coureur en persoon. Zo vindt Steiner.

"Hij is mentaal stabieler geworden. De eerste twee jaren in de Formule 1 waren voor hem niet gemakkelijk, er was namelijk nergens enige vorm van rust, maar dat vond hij wel bij ons", zegt Steiner. "Hij vertrouwt ons als mens en stopte met denken over wat er allemaal mis kan gaan."

Kevin Magnussen begint in 2019 aan zijn derde seizoen voor de Amerikaanse renstal. De Deen werd ooit in het verleden door niemand minder dan voormalig F1-coureur Juan Pablo Montoya voorgesteld aan Guenther Steiner. "Hem moet je in de gaten houden, hij is ontzettend goed", aldus Steiner over wat Montoya tegen hem vertelde over Magnussen.

Intussen zijn Juan Pablo Montoya en Kevin Magnussen niet alleen vrienden, maar hebben ook allebei de zelfde rijstijl; niets en niemand ontziend de beste willen zijn en willen winnen. Dat is ook een van de redenen dat Kevin Magnussen de bijnaam 'The Viking' meekreeg.

DELEN
Meer nieuws
MEEST GELEZEN
GP van Spanje over
dgn uur min sec
F1 GP Spanje
vrijdag 10 mei 2019
1e Vrije Training11:00 - 12:30
2e Vrije Training15:00 - 16:30
zaterdag 11 mei 2019
3e Vrije Training12:00 - 13:00
Kwalificatie 15:00 - 16:00
zondag 12 mei 2019
Race 15:10 - 17:10
Montmeló / F1-weer
Circuit de Barcelona-Catalunya / 4,655 km
Race: 66 ronden / 307,104 km
F1 kalender 2019 downloaden
MEEST GELEZEN