Keert Rich Energy terug in F1? “Grootste wederopstanding sinds Lazarus”

De oprichter van het controversiële Rich Energy – William Storey – claimt via social media dat de Britse energiedrink terug zal keren naar de Formule 1. De Brit zelf kondigt het aan als ‘de grootste wederopstanding sinds Lazarus’.

Keert Rich Energy terug in F1? “Grootste wederopstanding sinds Lazarus”
© Rich Energy | Rich Enery-eigenaar William Storey

Voor de mensen die al een tijde Formule 1 kijken zal de naam Rich Energy niet bepaald onbekend zijn. Het bedrijf zorgde voor de nodige controverse in 2019 toen het naamsponsor werd van het Amerikaanse team Haas. Het energiedrankbedrijf kwam eerst al in een rechtszaak over het logo. Dat leek teveel op het logo van Whyte (een bedrijf wat fietsen maakt). En daarna trok Storey zich midden in het seizoen terug uit de samenwerking met Haas. “De resultaten vielen tegen”, liet hij toen weten via twitter.

Er was ook al een rechtszaak met Red Bull Racing, toen Storey gebruik maakte van de slogan: “vergeet vleugels, Rich Energy geeft je horens.” Ook afgelopen jaar kwam het team weer in het nieuws, toen hij zijn eigen logo op de auto van Williams had gezet. Daarnaast beweerde Storey dat die ook een bod had gedaan op de Engelse voetbalclub Sunderland. Nu probeert die weer aandacht te wekken bij de Formule 1.

Onlangs deelde Storey op twitter een Formule 1-wagen met een livery vol met Rich Energy erop die men in gedachten had toen Storey het team van Force India probeerde over te nemen. Daarnaast schreef de Britse zakenman dat mensen verrast zullen zijn als Rich Energy binnenkort terugkeert aan de top van het veld.

Deze week maakte die nog een tweet waarin stond dat de terugkeer van Rich Energy de grootste is sinds de wederopstanding van Lazarus, waarmee hij verwijst naar een verhaal uit de bijbel. “British performance incoming,” klinkt het onder andere. Hierdoor zijn er geruchten dat Storey op Williams doelt, die op zoek is naar een geld injectie voor het team. Of er echt een team is dat een samenwerking wilt met het energiedrankbedrijf wat bijna nergens te koop is, is nog even afwachten.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Rich EnergyRich Energy Stor(e)yWilliam Storey
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.