Kapotte lasnaad beroofde Pierre Gasly van mooi resultaat op Imola

Pierre Gasly kwalificeerde zich als vierde voor de Formule 1-race op het circuit van Imola. Maar na acht ronden werd de Fransman door het team naar binnengehaald. De waterdruk daalde snel en om motorschade te voorkomen moest Gasly zijn AT01 in de pitbox parkeren. Een kapotte lasnaad was de oorzaak van een lek in het koelsysteem, waardoor de temperatuur snel opliep.

Kapotte lasnaad beroofde Pierre Gasly van mooi resultaat op Imola
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Hoe een kapotte lasnaad de F1-race van Gasly verpeste

Tijdens de pre-formation lap kwam het euvel met de dalende waterdruk al boven drijven. Op de grid probeerde de monteurs van AlphaTauri het lek te dichten met een noodreparatie. Maar het mocht niet baten. In ronde acht daalde de waterdruk opnieuw en moest Gasly opgeven.

"Een bittere pil. Onze fabriek ligt hier op vijftien minuten vandaan, en ik wilde hier goed presteren. Zaterdag ging het zo goed. Het waterlek werd al snel gevonden, maar de noodreparatie mocht niet baten", aldus de teleurgestelde Fransman, die vorige week door het team werd bevestigd voor 2021.

Lees hieronder verder

Teambaas Franz Tost legt uit: "Aan de hand van de telemetrie konden we zien dat de waterdruk - na de reparatie - toch weer daalde. Een kapotte lasnaad op de radiateur was hiervan de oorzaak. We wilden niet het risico lopen dat de motor kapot ging, dus haalden we Pierre naar binnen. Heel erg zonde, want hij heeft dit weekend erg goed werk geleverd."

Ondanks dat Gasly moest opgeven reed zijn teamgenoot Daniil Kvyat naar de vierde plek. Zo kon de Rus enigszins iets goed maken voor het team uit Faenza, wat nu ook Ferrari in de tussenstand weet te naderen. Er zitten nog maar 14 punten tussen de twee enige Italiaanse teams. Ferrari zal er dus hard aan moeten trekken om te voorkomen dat het zusterteam van Red Bull Racing hen inhaald in de stand om het F1-kampioenschap.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1AlphaTauriDaniil KvyatF1 GP Emilia-RomagnaF1 GP Emilia-Romagna 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Franz TostPierre Gasly
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.