Kans op zege op Silverstone is volgens Max Verstappen klein

Kans op zege op Silverstone is volgens Max Verstappen klein
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Iedereen hoopt op een herhaling van een soort gelijke spannende race zoals we die anderhalve week geleden kregen voorgeschoteld in Oostenrijk. Maar volgens Max Verstappen is er dan een veel hogere temperatuur nodig. Aangezien het weer in Silverstone komend weekend als wisselvallig wordt ingeschat is de kans op hoge temperaturen nihil.

Goede stappen gezet

"In de week voor Oostenrijk hadden we goede stappen gezet: onze updates op de auto werkten goed en we hadden ook meer vermogen. We hadden als team tegen Honda gezegd dat we wisten dat er dit jaar nog een gridstraf vanwege een motorwissel zit aan te komen. Dus dan zouden we best een keer wat meer risico kunnen nemen om in de kwalificatie er dichter bij te zitten."

Meer motorvermogen

"We hebben niet met de vuist op tafel geslagen, want volgens mij is dat niet de juiste manier om Japanners te benaderen. Het is ook logisch dat ze wat voorzichtiger zijn na de moeizame eerdere jaren als motorenleverancier. Tijdens de kwalificatie in Oostenrijk stond de motor agressiever afgesteld en hadden we meer vermogen. We bekijken nu samen met Honda wat er per circuit mogelijk is", aldus de Limburger.

Winnen op Silverstone?

Of er wederom een zege in zit op Silverstone? Die kans is volgens de Nederlander klein. "Dan hebben we een temperatuur van veertig graden nodig, dat werkte de vorige keer in ieder geval goed! Wij hadden minder problemen met de koeling dan Mercedes en waren sterker in de bochten dan Ferrari. Door onze nieuwe voorvleugel en iets meer vermogen, waren we gewoon sneller."

Later in het seizoen

Het credo blijft dus dat er hard gewerkt moet blijven worden. "We moeten blijven ontwikkelen, zowel de auto als de motor. Als coureur wil je altijd meer grip en een hogere topsnelheid, maar dat is niet iets wat je even voor elkaar hebt. We blijven dus aan onze prestaties werken. Hopelijk kunnen we later dit seizoen met een nieuwe Honda-motor nog dichterbij zitten", aldus Verstappen.

Komend weekend staat dus eerst het uitdagende circuit van Silverstone op het programma. Verstappen besluit: "Dit is weer een andere baan en we rijden hier ook met andere banden, dus we moeten op onze hoede zijn en overal bovenop blijven zitten."

De eerste vrije training begint vrijdagochtend om 11:00 uur.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.