'Kans dat Max Verstappen wereldkampioen wordt groter dan ooit'

'Kans dat Max Verstappen wereldkampioen wordt groter dan ooit'
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Vandaag wordt de Red Bull RB16 aan de pers getoond. Op het circuit van Silverstone rolt vandaag de nieuwe F1-bolide van Max Verstappen en Alex Albon de pitbox uit, om vervolgens een shakedown te krijgen. De shakedown wordt waarschijnlijk door Verstappen uitgevoerd.

Red Bull-Honda hebben hun hoop niet onder stoelen of banken gestoken: Red Bull wil met Max Verstappen in 2020 de wereldtitel pakken. Het hoofddoel is om de Nederlander zijn eerste Formule 1-wereldtitel te laten winnen, en als het team met hulp van Albon ook nog de wereldtitel voor constructeurs kan pakken zou dat de kers op de taart zijn.

Maar wat zijn eigenlijk de kansen voor Max Verstappen? Joost Nederpelt denkt dat de kans groter is dan ooit dat hij in 2020 wereldkampioen wordt. In de podcast van Boardradio vertelt hij waarom hij dat denkt. "De regels veranderen dit jaar bijna niet en normaal is het dan zo dat het veld dichter bij elkaar komt, omdat er minder grote stappen gezet kunnen worden. Dat heb je in het verleden ook gezien, als de regels een aantal jaar hetzelfde bleven dat het veld dichter bij elkaar komt."

"De Verstappen-fans kunnen daar wat hoop uit putten, dat het gat wat er was met Mercedes, vorig jaar op bepaalde circuits, dat dat gedicht kan worden. Daar heeft ook Red Bull de hoop op gevestigd. En als de drie topteams dicht bij elkaar zitten is de kans groot dat Verstappen een gooi kan doen naar de titel", aldus Nederpelt.

Nederpelt stelt wel dat het noodzakelijk is dat Red Bull en vooral Honda stappen hebben gezet tijdens de winterstop, anders wordt het erg lastig voor Max Verstappen en zijn teamgenoot Alexander Albon.

Vandaag, woensdag 12 februari, zullen we om te beginnen weten hoe het nieuwe strijdwapen van Red Bull-Honda - de Red Bull RB16 - eruit zit, wanneer hij op het circuit van Silverstone een shakedown krijgt.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.