Kans dat Chinese F1-race wordt uitgesteld steeds groter

Kans dat Chinese F1-race wordt uitgesteld steeds groter
© Pirelli

De situatie rondom de Grand Prix van China en het coronavirus wordt nijpend. Diverse bronnen melden dat de Chinese Formule 1-race zo goed als zeker wordt uitgesteld. Naar verluidt volgt later vandaag met een officiële verklaring vanuit de sport.

De Grand Prix van China staat dit jaar in het weekend 17 tot en met 19 april op de kalender, maar de kans dat het evenement wordt uitgesteld is groter geworden. Volgens de Amerikaanse televisiezender ESPN gaat de Chinese Grand Prix sowieso niet door. Daarnaast meldt ESPN dat een officiële verklaring later vandaag wereldkundig wordt gemaakt.

Wanneer het race evenement in Shanghai inderdaad niet doorgaat in het geplande weekend, wordt het een hele klus om China een nieuwe plek op de F1-kalender te geven. Meerdere Grands Prix, waaronder die van Rusland, hebben al laten weten er niet voor te voelen om met China van plek te ruilen.

In navolging van KLM, zal tot 1 april ook luchtvaartmaatschappij British Airways niet meer direct naar China vliegen.  Daarna wordt bekeken of China de uitbraak van het coronavirus dan onder controle heeft. En het lijkt een kwestie van tijd voordat meer luchtvaartmaatschappijen dit voorbeeld volgen.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.