Jos Verstappen: "We slapen ook niet. Wij zijn ook wakker"

Jos Verstappen is optimistisch over het potentieel van de Red Bull RB16B. De voormalig Formule 1-coureur en vader van Max Verstappen denkt zelfs dat de Red Bull-bolide de eigenschappen heeft om in 2021 geregeld races te winnen.

Jos Verstappen: "We slapen ook niet. Wij zijn ook wakker"
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Max Verstappen wordt tweede in Bahrein 2021.

De zege in GP van Bahrein werd door Mercedes opgeëist. Nadat Max Verstappen in alle sessies de snelste was, moet de Nederlander op zondag Lewis Hamilton voor zich dulden. Verstappen had met meerdere problemen te maken, die hem uiteindelijk de zege hebben gekost. Ook de strategie van Red Bull Racing pakte daardoor verkeerd uit.

Voor Verstappen senior is het overduidelijk dat Red Bull dit jaar een auto heeft waarmee zeges gescoord kunnen worden. "Dat hebben we allemaal kunnen zien", laat Verstappen weten tegenover Ziggo Sport. "Mercedes had een goede strategie, maar het mooie is dat we weten dat we dit jaar een auto hebben waarmee we in de volgende race voor de zege kunnen gaan. - En dat hebben we jarenlang niet gehad."

Intussen heeft Mercedes tussen de GP van Bahrein en Emilia-Romagna drie weken de tijd om zwakke plekken van de W12 te herstellen, om er vervolgens op Imola weer tiptop bij te staan. Maar Jos Verstappen is daar gerust over. "We [Red Bull Racing] slapen ook niet. Wij zijn ook wakker", benadrukt Verstappen. "Ik weet wat er aan komt en we zijn er klaar voor. Het wordt dus erg spannend."

Het GP-weekend in Emilia-Romagna begint vrijdag 16 april om 11:30 uur met de eerste vrije training. 's Middags om 15:00 uur begint de tweede vrije training.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP Emilia-Romagna 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021Jos VerstappenMax VerstappenMercedes F1Red Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.