VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Jos Verstappen verwacht nog wel een Honda-motorwissel dit jaar

Jos Verstappen verwacht nog wel een Honda-motorwissel dit jaar
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen moest op Spa en Monza door een diep dal. In België viel de Nederlander in de eerste ronde uit en in Italië moest hij het doen met een achtste plek. Maar vanaf Singapore kan Max volgens Jos Verstappen weer meedoen om het eremetaal.

"De circuits in België en Italië zijn er twee geweest die zo goed als gemaakt zijn voor de Ferrari's, zeker met de hoge topsnelheid die ze hebben. Maar de volgende race in Singapore ziet het er voor ons weer heel positief uit. Daar gingen we vorig jaar ook goed", als Jos Verstappen maandagavond in het tv-programma Peptalk op Ziggo Sport.

Verstappen senior zag tijdens de race, na de pitstop waarbij Max een nieuwe voorvleugel kreeg en nieuwe banden kreeg, veelbelovende rondetijden. "Die waren net zo snel als die van de mannen op de eerste en tweede plek. Dat gaf ook wel aan dat het met de auto de goede kant opgaat, zeker op een circuit dat ons niet ligt. Daarom denk ik dat het er voor de resterende races dit seizoen goed uit gaat zien."

Ondanks dat Max Verstappen in Italië een nieuwe motor kreeg, waardoor hij achteraan moest starten, denkt vader Jos wel dat er ergens in de resterende races nog een motorwissel aan zit te komen. "Ik denk dat er dit jaar nog wel een race komt waar we een motor moeten wisselen, maar dat we in Suzuka flink uit kunnen pakken. Daarnaast hebben we nog Mexico waar Max het altijd goed doet, Amerika en Brazilië. Er komen dus nog wel races aan waar we echt kunnen presteren", aldus Jos Verstappen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.