Jos Verstappen verwacht nog wel een Honda-motorwissel dit jaar

Max Verstappen moest op Spa en Monza door een diep dal. In België viel de Nederlander in de eerste ronde uit en in Italië moest hij het doen met een achtste plek. Maar vanaf Singapore kan Max volgens Jos Verstappen weer meedoen om het eremetaal.

Jos Verstappen verwacht nog wel een Honda-motorwissel dit jaar
© Getty Images/Red Bull Contentpool

"De circuits in België en Italië zijn er twee geweest die zo goed als gemaakt zijn voor de Ferrari's, zeker met de hoge topsnelheid die ze hebben. Maar de volgende race in Singapore ziet het er voor ons weer heel positief uit. Daar gingen we vorig jaar ook goed", als Jos Verstappen maandagavond in het tv-programma Peptalk op Ziggo Sport.

Verstappen senior zag tijdens de race, na de pitstop waarbij Max een nieuwe voorvleugel kreeg en nieuwe banden kreeg, veelbelovende rondetijden. "Die waren net zo snel als die van de mannen op de eerste en tweede plek. Dat gaf ook wel aan dat het met de auto de goede kant opgaat, zeker op een circuit dat ons niet ligt. Daarom denk ik dat het er voor de resterende races dit seizoen goed uit gaat zien."

Ondanks dat Max Verstappen in Italië een nieuwe motor kreeg, waardoor hij achteraan moest starten, denkt vader Jos wel dat er ergens in de resterende races nog een motorwissel aan zit te komen. "Ik denk dat er dit jaar nog wel een race komt waar we een motor moeten wisselen, maar dat we in Suzuka flink uit kunnen pakken. Daarnaast hebben we nog Mexico waar Max het altijd goed doet, Amerika en Brazilië. Er komen dus nog wel races aan waar we echt kunnen presteren", aldus Jos Verstappen.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.