Jos Verstappen verbaasd: "Toto Wolff belt Max nooit"

Onlangs beweerde Red Bull-adviseur dr. Helmut Marko, volgens het Duitse Auto Bild, dat Mercedes-teambaas Toto Wolff regelmatig contact zocht met Max en Jos Verstappen. Jos Verstappen vraagt zich nu af hoe het nieuws de wereld in is geholpen.

Jos Verstappen verbaasd: "Toto Wolff belt Max nooit"
©Mercedes F1

Tegenover Auto Bild heeft Helmut Marko verklaart dat Toto Wolff zeer regelmatig contact op zou nemen met Max Verstappen en diens vader Jos. "Maar dat is onzin. Toto belt Max nooit. Ik denk niet eens dat hij zijn nummer heeft", reageert Jos Verstappen verbaasd tegenover De Telegraaf. "Ik spreek Toto af en toe wel, maar dat is ook logisch." Toto Wolff is, en dat bleek vorig jaar al eens te meer, goede vrienden van de Verstappens.

Jos Verstappen wil aangeven dat er geen enkele reden is om aan te nemen dat zijn zoon een verhuizing van Red Bull Racing naar Mercedes overweegt. "We zijn juist heel tevreden bij Red Bull en over de samenwerking met Honda. We zijn samen bezig om een droom te verwezenlijken", aldus Verstappen sr.

Volgens het bericht, waarvan ook MotorsportZ melding maakte, zou alles te doen zijn om een zogenaamde prestatieclausule, die in het contract tussen Red Bull en Max Verstappen is opgenomen. Hiervan maakte Sebastian Vettel tijdens zijn overstap naar Ferrari ook gebruik van. Mocht Red Bull Max Verstappen niet van WK-waardig materiaal voorzien, dan heeft hij een mogelijkheid om het contract te breken.

Echter blijkt het hele verhaal enorm te zijn opgeklopt door het Duitse Auto Bild.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.