Jos Verstappen uit zorgen: "2020 dreigt verloren seizoen te worden"

Jos Verstappen uit zorgen: "2020 dreigt verloren seizoen te worden"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Het seizoen begon niet bepaald erg hoopgevend voor Red Bull Racing en Max Verstappen. Ondanks een podium in Melbourne en Barcelona, duurde het tot Oostenrijk voordat Verstappen pas wist te winnen. In Duitsland herhaalde hij dit kunstje en in Hongarije werd hij nipt 2de na een prachtig duel met Lewis Hamilton.

Helaas was van de goede vorm van Red Bull weinig meer over na de traditionele zomerstop. Waar Singapore met een dikke markeerstift was omringd op de agenda, eindigde Verstappen slechts als derde. Daar zou Red Bull echt voor de winst gaan, maar Ferrari en Mercedes lijken aan de horizon te verdwijnen.

Jos Verstappen maakt zich ernstig zorgen over de huidige stand van zaken en vreest dan ook dat 2020 een verloren jaar gaat worden. "We zouden inmiddels dichter bij moeten zitten, maar het is toch moeilijker dan we denken", vertelde de vader van Max in de uitzending van Peptalk. "Het is enorm frustrerend dat we voor de zomerstop nog enkele goede wedstrijden hebben gehad, maar sinds de zomerstop staan wij stil waar anderen nog wel zekere progressie boeken. Max kan op dit moment daar weinig aan veranderen aangezien we afhankelijk zijn van het team. We blijven een beetje achter met de auto en met de motor. Er moet harder gewerkt gaan worden aan deze twee zaken willen we volgend jaar voor het kampioenschap kunnen vechten".

Ook Max zelf raakt steeds meer gefrustreerd en dat is volgens zijn vader dan ook zichtbaar. "Het was wel een beetje zichtbaar na de laatste wedstrijden toen hij de interviews aflegde. Dan merk je de frustratie ook wel bij Max. Hij doet er echt alles voor, maar hier kan hij niets aan doen. Dat maakt het juist zo moeilijk. Als hij in een goede auto rijdt, dan doet hij mee voor het kampioenschap. We zijn inmiddels al een paar jaar bezig met Red Bull en het oogt er niet naar uit dat we volgend jaar voor het wereldkampioenschap kunnen meedoen".

In deze dagen of weken gaan Max en Jos in gesprek met teambaas Christian Horner en de overige leden van het management. Daar moet uitkomen wat de mogelijkheden zouden kunnen zijn voor volgend jaar. Jos heeft er een hard hoofd in dat het goed zal gaan komen. "De verwachting was dat we het gat zouden gaan dichten dit jaar, maar zo ziet het er nog niet naar uit. Wij moeten hard werken en het team moet zaken op een andere manier gaan doen anders wordt komend seizoen ook een verloren jaar", gaat Jos Verstappen verder.

De kans dat Red Bull en Honda wonderen kunnen verrichten in de winter verwacht Jos niet, indien er geen grote veranderingen plaatsvinden in de slotfase van dit seizoen. "Iedereen bouwt weer een nieuwe bolide, maar wij hebben nu een jaar de tijd gehad om het gat te dichten en dat is in de basis niet gelukt. Waarom zullen we dat gat volgend jaar dan wel ineens dichten? Daar maak ik me serieus zorgen over en bij het team moet er echt iets gaan veranderen om voor het kampioenschap te kunnen vechten", aldus Verstappen senior.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.