Jos Verstappen over Ferrari: "Er is geen bewijs over valsspelen"

Jos Verstappen stelt duidelijk dat er geen enkel bewijs is dat Ferrari heeft vals gespeeld, met de 'fuel flow meter'. In het programma Peptalk op Ziggo Sport valt de vader van Max Verstappen wel op dat het Ferrari in Austin minder snel is op de rechte stukken.

Jos Verstappen over Ferrari: "Er is geen bewijs over valsspelen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

"Wat een feit is, is dat Ferrari na de zomerstop ontzettend snel was geworden. We hadden gewoon geen kans tegen ze op de rechte stukken", aldus Jos Verstappen, die ook meteen uitlegt wat er in Austin is gebeurd omtrent de vraag van Red Bull Racing en de verstuurde brief van de FIA. "En vanaf dat moment, en wat we ook echt wel kunnen zien op de GPS, gaat Ferrari - toevalligerwijs - minder snel op de rechte stukken."

Max Verstappen ontketende met zijn opmerking 'Dat krijg je als je niet meer vals speelt' en enorme reactie in de media. En dat wil zijn vader wel even nuanceren. "Ik snap hem wel een beetje. Max heeft een winnaarsmentaliteit en die kan niet tegen oneerlijkheid. En nu precies die race [in Austin] komt Ferrari 45 seconden achter de nummer 1 over de finish. En al die races daarvoor waren ze bijna onverslaanbaar", aldus Verstappen senior.

Ferrari heeft naar verluidt laten weten dat ze juridische stappen niet uit de weg zullen gaan. En dat heeft alles te maken met het feit dat er geen enkel bewijs is tegen de Italiaanse renstal uit Maranello.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.