Jos Verstappen over Ferrari: "Er is geen bewijs over valsspelen"

Jos Verstappen stelt duidelijk dat er geen enkel bewijs is dat Ferrari heeft vals gespeeld, met de 'fuel flow meter'. In het programma Peptalk op Ziggo Sport valt de vader van Max Verstappen wel op dat het Ferrari in Austin minder snel is op de rechte stukken.

Jos Verstappen over Ferrari: "Er is geen bewijs over valsspelen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

"Wat een feit is, is dat Ferrari na de zomerstop ontzettend snel was geworden. We hadden gewoon geen kans tegen ze op de rechte stukken", aldus Jos Verstappen, die ook meteen uitlegt wat er in Austin is gebeurd omtrent de vraag van Red Bull Racing en de verstuurde brief van de FIA. "En vanaf dat moment, en wat we ook echt wel kunnen zien op de GPS, gaat Ferrari - toevalligerwijs - minder snel op de rechte stukken."

Max Verstappen ontketende met zijn opmerking 'Dat krijg je als je niet meer vals speelt' en enorme reactie in de media. En dat wil zijn vader wel even nuanceren. "Ik snap hem wel een beetje. Max heeft een winnaarsmentaliteit en die kan niet tegen oneerlijkheid. En nu precies die race [in Austin] komt Ferrari 45 seconden achter de nummer 1 over de finish. En al die races daarvoor waren ze bijna onverslaanbaar", aldus Verstappen senior.

Ferrari heeft naar verluidt laten weten dat ze juridische stappen niet uit de weg zullen gaan. En dat heeft alles te maken met het feit dat er geen enkel bewijs is tegen de Italiaanse renstal uit Maranello.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.