Hij begrijpt Max wel

Jos Verstappen over Ferrari: "Er is geen bewijs over valsspelen"

Jos Verstappen stelt duidelijk dat er geen enkel bewijs is dat Ferrari heeft vals gespeeld, met de 'fuel flow meter'. In het programma Peptalk op Ziggo Sport valt de vader van Max Verstappen wel op dat het Ferrari in Austin minder snel is op de rechte stukken.

Jos Verstappen over Ferrari: "Er is geen bewijs over valsspelen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

"Wat een feit is, is dat Ferrari na de zomerstop ontzettend snel was geworden. We hadden gewoon geen kans tegen ze op de rechte stukken", aldus Jos Verstappen, die ook meteen uitlegt wat er in Austin is gebeurd omtrent de vraag van Red Bull Racing en de verstuurde brief van de FIA. "En vanaf dat moment, en wat we ook echt wel kunnen zien op de GPS, gaat Ferrari - toevalligerwijs - minder snel op de rechte stukken."

Max Verstappen ontketende met zijn opmerking 'Dat krijg je als je niet meer vals speelt' en enorme reactie in de media. En dat wil zijn vader wel even nuanceren. "Ik snap hem wel een beetje. Max heeft een winnaarsmentaliteit en die kan niet tegen oneerlijkheid. En nu precies die race [in Austin] komt Ferrari 45 seconden achter de nummer 1 over de finish. En al die races daarvoor waren ze bijna onverslaanbaar", aldus Verstappen senior.

Ferrari heeft naar verluidt laten weten dat ze juridische stappen niet uit de weg zullen gaan. En dat heeft alles te maken met het feit dat er geen enkel bewijs is tegen de Italiaanse renstal uit Maranello.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP Verenigde StatenFerrari F1Jos VerstappenMax VerstappenRed Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.