Jos Verstappen over Ferrari: "Er is geen bewijs over valsspelen"

Jos Verstappen over Ferrari: "Er is geen bewijs over valsspelen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Jos Verstappen stelt duidelijk dat er geen enkel bewijs is dat Ferrari heeft vals gespeeld, met de 'fuel flow meter'. In het programma Peptalk op Ziggo Sport valt de vader van Max Verstappen wel op dat het Ferrari in Austin minder snel is op de rechte stukken.

"Wat een feit is, is dat Ferrari na de zomerstop ontzettend snel was geworden. We hadden gewoon geen kans tegen ze op de rechte stukken", aldus Jos Verstappen, die ook meteen uitlegt wat er in Austin is gebeurd omtrent de vraag van Red Bull Racing en de verstuurde brief van de FIA. "En vanaf dat moment, en wat we ook echt wel kunnen zien op de GPS, gaat Ferrari - toevalligerwijs - minder snel op de rechte stukken."

Max Verstappen ontketende met zijn opmerking 'Dat krijg je als je niet meer vals speelt' en enorme reactie in de media. En dat wil zijn vader wel even nuanceren. "Ik snap hem wel een beetje. Max heeft een winnaarsmentaliteit en die kan niet tegen oneerlijkheid. En nu precies die race [in Austin] komt Ferrari 45 seconden achter de nummer 1 over de finish. En al die races daarvoor waren ze bijna onverslaanbaar", aldus Verstappen senior.

Ferrari heeft naar verluidt laten weten dat ze juridische stappen niet uit de weg zullen gaan. En dat heeft alles te maken met het feit dat er geen enkel bewijs is tegen de Italiaanse renstal uit Maranello.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.