Jos Verstappen: 'Max ergerde zich aan uitbundigheid Ricciardo'

Jos Verstappen: 'Max ergerde zich aan uitbundigheid Ricciardo'
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen zag zaterdag zijn eerste pole-position aan zijn neus voorbij gaan. Uitgerekend Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo snaaide de pole voor de neus van de Nederlander weg. Verstappen miste de pole op 26 duizendsten van een seconde, onverteerbaar voor de Limburger.

Verstappen sprak voor de race met zijn vader Jos en dat gesprek heeft geholpen. "Hij zei direct tegen mij dat hij heel slecht had geslapen", onthult Jost Verstappen in gesprek met Ziggo Sport.

Na het behalen van zijn pole-position ging Daniel Ricciardo volledig uit zijn dak en vierde diens pole erg uitbundig. Daar irriteerde Max Verstappen zich een beetje aan. "Max was geïrriteerd door het missen van de pole en door de auto, maar ook door Ricciardo. Die vierde zijn pole-position met een uitbundigheid alsof hij wereldkampioen was geworden. Hij was enorm getergd en wilde maar één ding: winnen", aldus Jos Verstappen.

Zondag maakte Max Verstappen korte metten met zijn teamgenoot, door hem al voor de eerste bocht buitenspel te zetten. De Nederlander won de Grand Prix van Mexico voor de tweede keer op rij en op zeer overtuigende wijze. Daniel Ricciardo werd voor de zevende keer dit seizoen getroffen door technische malheur en viel met zich op het podium uit in Mexico.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.