Jos Verstappen: 'Max ergerde zich aan uitbundigheid Ricciardo'

Max Verstappen zag zaterdag zijn eerste pole-position aan zijn neus voorbij gaan. Uitgerekend Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo snaaide de pole voor de neus van de Nederlander weg. Verstappen miste de pole op 26 duizendsten van een seconde, onverteerbaar voor de Limburger.

Jos Verstappen: 'Max ergerde zich aan uitbundigheid Ricciardo'
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Verstappen sprak voor de race met zijn vader Jos en dat gesprek heeft geholpen. "Hij zei direct tegen mij dat hij heel slecht had geslapen", onthult Jost Verstappen in gesprek met Ziggo Sport.

Na het behalen van zijn pole-position ging Daniel Ricciardo volledig uit zijn dak en vierde diens pole erg uitbundig. Daar irriteerde Max Verstappen zich een beetje aan. "Max was geïrriteerd door het missen van de pole en door de auto, maar ook door Ricciardo. Die vierde zijn pole-position met een uitbundigheid alsof hij wereldkampioen was geworden. Hij was enorm getergd en wilde maar één ding: winnen", aldus Jos Verstappen.

Zondag maakte Max Verstappen korte metten met zijn teamgenoot, door hem al voor de eerste bocht buitenspel te zetten. De Nederlander won de Grand Prix van Mexico voor de tweede keer op rij en op zeer overtuigende wijze. Daniel Ricciardo werd voor de zevende keer dit seizoen getroffen door technische malheur en viel met zich op het podium uit in Mexico.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.