VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Jos Verstappen: "Juiste beslissing, dit is wat mensen willen zien"

Jos Verstappen: "Juiste beslissing, dit is wat mensen willen zien"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Terwijl de stewards van de FIA er uren over deden om een beslissing te nemen vrat half Nederland zijn of haar nagels op. Maar zondagavond even voor de klok acht werd bekendgemaakt dat Max Verstappen zijn zege in Oostenrijk mocht behouden en dat er geen verdere actie werd ondernomen. "De enige juiste beslissing", volgens de vader van Max, Jos Verstappen.

"Ik denk dat Max deze overwinning verdiend heeft, en ik denk dat dit de juiste beslissing is. Ze kunnen het niet nog een keer verknallen, want ik denk dat iedereen racen wil zien. Dit is waar Formule 1 voor is, dit is wat het is", aldus Jos Verstappen tegenover Motorsport.com.

Maar wat als het kwartje de verkeerde kant op was gevallen? "Dat zou moeilijk zijn geweest voor hem, omdat ik denk dat hij alles juist gedaan heeft. Als je aan de binnenkant zit, en net een beetje voor hem zit, dan moet de coureur aan de buitenkant ruimte geven. En ik begrijp Leclerc, maar dit is racen. Dit is emotie van zijn kant, van onze kant, maar ik denk dat de stewards de juiste beslissing hebben genomen."

Ten einde laat Jos Verstappen zich ook nog uit over de Formule 1 en de races ansich. "Los van het resultaat, dit was een spannende race en dit is wat mensen willen zien, niet alleen Hamilton vooraan. Nu was het Ferrari en Red Bull en dit is goed voor de sport. Het was volgens mij een fantastisch weekend."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.