Jos Verstappen: "Juiste beslissing, dit is wat mensen willen zien"

Terwijl de stewards van de FIA er uren over deden om een beslissing te nemen vrat half Nederland zijn of haar nagels op. Maar zondagavond even voor de klok acht werd bekendgemaakt dat Max Verstappen zijn zege in Oostenrijk mocht behouden en dat er geen verdere actie werd ondernomen. "De enige juiste beslissing", volgens de vader van Max, Jos Verstappen.

Jos Verstappen: "Juiste beslissing, dit is wat mensen willen zien"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

"Ik denk dat Max deze overwinning verdiend heeft, en ik denk dat dit de juiste beslissing is. Ze kunnen het niet nog een keer verknallen, want ik denk dat iedereen racen wil zien. Dit is waar Formule 1 voor is, dit is wat het is", aldus Jos Verstappen tegenover Motorsport.com.

Maar wat als het kwartje de verkeerde kant op was gevallen? "Dat zou moeilijk zijn geweest voor hem, omdat ik denk dat hij alles juist gedaan heeft. Als je aan de binnenkant zit, en net een beetje voor hem zit, dan moet de coureur aan de buitenkant ruimte geven. En ik begrijp Leclerc, maar dit is racen. Dit is emotie van zijn kant, van onze kant, maar ik denk dat de stewards de juiste beslissing hebben genomen."

Ten einde laat Jos Verstappen zich ook nog uit over de Formule 1 en de races ansich. "Los van het resultaat, dit was een spannende race en dit is wat mensen willen zien, niet alleen Hamilton vooraan. Nu was het Ferrari en Red Bull en dit is goed voor de sport. Het was volgens mij een fantastisch weekend."

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.