Jos Verstappen: "Juiste beslissing, dit is wat mensen willen zien"

Terwijl de stewards van de FIA er uren over deden om een beslissing te nemen vrat half Nederland zijn of haar nagels op. Maar zondagavond even voor de klok acht werd bekendgemaakt dat Max Verstappen zijn zege in Oostenrijk mocht behouden en dat er geen verdere actie werd ondernomen. "De enige juiste beslissing", volgens de vader van Max, Jos Verstappen.

Jos Verstappen: "Juiste beslissing, dit is wat mensen willen zien"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

"Ik denk dat Max deze overwinning verdiend heeft, en ik denk dat dit de juiste beslissing is. Ze kunnen het niet nog een keer verknallen, want ik denk dat iedereen racen wil zien. Dit is waar Formule 1 voor is, dit is wat het is", aldus Jos Verstappen tegenover Motorsport.com.

Maar wat als het kwartje de verkeerde kant op was gevallen? "Dat zou moeilijk zijn geweest voor hem, omdat ik denk dat hij alles juist gedaan heeft. Als je aan de binnenkant zit, en net een beetje voor hem zit, dan moet de coureur aan de buitenkant ruimte geven. En ik begrijp Leclerc, maar dit is racen. Dit is emotie van zijn kant, van onze kant, maar ik denk dat de stewards de juiste beslissing hebben genomen."

Ten einde laat Jos Verstappen zich ook nog uit over de Formule 1 en de races ansich. "Los van het resultaat, dit was een spannende race en dit is wat mensen willen zien, niet alleen Hamilton vooraan. Nu was het Ferrari en Red Bull en dit is goed voor de sport. Het was volgens mij een fantastisch weekend."Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET