VT1uitslag
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Jos Verstappen houdt slag om de arm: "Het zal spannend worden"

Jos Verstappen houdt slag om de arm: "Het zal spannend worden"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Volgende week barst het Formule 1-geweld los op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Na vier maanden vertraging moet duidelijk worden hoe de verhoudingen liggen tussen de topteams. Jos Verstappen sprak zijn hoop uit dat de Red Bull RB16 snel genoeg.

Red Bull Racing en Honda hebben dit jaar hun zinnen gezet op de wereldtitel. Maar of dat er ook werkelijk in zit in 2020, Jos Verstappen is nog niet helemaal overtuigd. Ziggo Sport vroeg Verstappen senior naar zijn mening over de titelkansen voor zijn zoon.

"Dat vind ik heel moeilijk. Persoonlijk denk ik dat we nét achter Mercedes zitten. Als dat binnen twee tienden is, wordt het een heel spannend kampioenschap. Als we er een halve seconde achter zitten dan kunnen we het vergeten", zei Jos Verstappen. "Als het zo dicht bij elkaar zit als dat wij verwachten, dan zou het tussen Lewis Hamilton en Max gaan."

De meeste Formule 1-teams brengen volgende week updates mee naar Spielberg. Ook Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing komen niet onvoorbereid naar de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken. Op de vraag of er met de RB16 stappen voorwaarts zijn gemaakt antwoordt Verstappen senior: "Ik denk dat er sprongetjes gemaakt zijn. Toen de teams hun verplichte stop hadden, is er niets ontwikkeld. Maar daarvoor zijn er al zaken ontwikkeld en die zijn nu beschikbaar voor Oostenrijk", aldus Verstappen.

Max Verstappen kwam deze week niet in actie op Silverstone. Zijn teamgenoot Alex Albon reed wel tijdens de ingeplande filmdag van Red Bull. De Nederlandse Red Bull-coureur liet eerder al weten het niet nodig te vinden om aan een extra test deel te nemen en liet verstek gaan. "Max is niet naar Groot-Brittannië geweest, omdat hij dan twee weken in quarantaine zou moeten en dat was niet in zijn schema in te passen", vervolgt senior. "Max zegt ook dat als hij weer drie of vier ronden in de RB16 heeft gereden, alles weer vertrouwd aanvoelt. Daar maakt Max zich niet druk om."

Hoe hangt de vlag er bij in Oostenrijk? Dat is een hamvraag. "De auto voelde goed aan in Barcelona, zei Max. We denken dat we er goed bijzitten, maar waar we precies staan, weten we niet. We denken wel dat we in Oostenrijk mee kunnen doen voor de zege. Dat circuit ligt Max wel, hoewel Mercedes daar ook snel zal zijn. Niemand weet hoe de verhoudingen precies liggen. Het zal spannend worden", aldus Jos Verstappen.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.