Jos Verstappen: "Hij heeft alle vertrouwen in de komende jaren"

Max Verstappen voelt zich thuis bij Red Bull Racing. Dat blijkt wel uit zijn vroege beslissing om de komende vier jaar bij de renstal uit Milton Keynes te blijven. Maar ook vader Jos Verstappen is gelukkig met de keuze van zijn zoon.

Jos Verstappen: "Hij heeft alle vertrouwen in de komende jaren"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

"We weten waar het team mee bezig is. Niet alleen richting komend seizoen, maar ook richting 2021 met de nieuwe auto’s. Het is heel goed om daar zo betrokken bij te zijn", aldus Jos Verstappen tegenover De Telegraaf. "Het allerbelangrijkste is dat Max zich thuis voelt bij Red Bull. Hij heeft alle vertrouwen in de komende jaren."

Dr. Helmut Marko zou graag zien dat Max Verstappen als jongste coureur ooit in 2020 wereldkampioen wordt. Of dat ook echt gaat gebeuren blijft voorlopig nog de vraag. Een ding staat wel vast en dat is dat Max Verstappen loyaal is gebleven aan Red Bull Racing.

"Red Bull heeft Max al in 2015 de kans gegeven in de Formule 1. Hoe mooi zou het dan zijn om succesvol te zijn met dat team", vervolgt Verstappen senior. "Ook het contact met motorleverancier Honda is heel prettig. Je merkt ook hoe zij naar Max kijken. Die combinatie met Red Bull en Honda is gewoon heel positief."

Er gaan overigens de wildste verhalen rond over het geld Max Verstappen per jaar opstrijkt, na het ondertekenen van zijn nieuwe contract met Red Bull. De bedragen variëren van 20 miljoen tot maar liefst 40 miljoen euro per jaar. Los van het feit dat niemand - behalve de betrokken partijen - de contracten inhoudelijk kent, het maakt niet uit wat er wordt bijgeschreven op zijn bankrekening. De Nederlander is het dubbel en dwars waard.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.