Jos Verstappen: "Hij heeft alle vertrouwen in de komende jaren"

Jos Verstappen: "Hij heeft alle vertrouwen in de komende jaren"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen voelt zich thuis bij Red Bull Racing. Dat blijkt wel uit zijn vroege beslissing om de komende vier jaar bij de renstal uit Milton Keynes te blijven. Maar ook vader Jos Verstappen is gelukkig met de keuze van zijn zoon.

"We weten waar het team mee bezig is. Niet alleen richting komend seizoen, maar ook richting 2021 met de nieuwe auto’s. Het is heel goed om daar zo betrokken bij te zijn", aldus Jos Verstappen tegenover De Telegraaf. "Het allerbelangrijkste is dat Max zich thuis voelt bij Red Bull. Hij heeft alle vertrouwen in de komende jaren."

Dr. Helmut Marko zou graag zien dat Max Verstappen als jongste coureur ooit in 2020 wereldkampioen wordt. Of dat ook echt gaat gebeuren blijft voorlopig nog de vraag. Een ding staat wel vast en dat is dat Max Verstappen loyaal is gebleven aan Red Bull Racing.

"Red Bull heeft Max al in 2015 de kans gegeven in de Formule 1. Hoe mooi zou het dan zijn om succesvol te zijn met dat team", vervolgt Verstappen senior. "Ook het contact met motorleverancier Honda is heel prettig. Je merkt ook hoe zij naar Max kijken. Die combinatie met Red Bull en Honda is gewoon heel positief."

Er gaan overigens de wildste verhalen rond over het geld Max Verstappen per jaar opstrijkt, na het ondertekenen van zijn nieuwe contract met Red Bull. De bedragen variëren van 20 miljoen tot maar liefst 40 miljoen euro per jaar. Los van het feit dat niemand - behalve de betrokken partijen - de contracten inhoudelijk kent, het maakt niet uit wat er wordt bijgeschreven op zijn bankrekening. De Nederlander is het dubbel en dwars waard.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.