Jos Verstappen geeft Michael Bleekemolen veeg uit de pan

Max Verstappen won de Grand Prix van Oostenrijk op geniale wijze en de racefans smulden er van. Autocoureur Michael Bleekemolen liet na de zege van Verstappen een opmerking vallen die bij velen in het verkeerde keelgat is geschoten.

Jos Verstappen geeft Michael Bleekemolen veeg uit de pan
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Bleekemolen vond het na de legendarische zege van de Nederlandse Red Bull-coureur in Oostenrijk een beetje verdacht dat de Mercedessen zo 'zwak' waren. "Misschien zeg ik hier dingen die niet kloppen, maar het riekt een beetje als manipulatie", aldus Bleekemolen bijna twee weken geleden.

Bleekemolen doelde op een mogelijk verzoek aan het adres van Mercedes AMG F1 van de eigenaren van de sport om die zondag in Oostenrijk het motorvermogen iets terug te schroeven, zodat er een spannende race mogelijk was.

Die opmerking werd de inwoner uit Aerdenhout niet in dank afgenomen. Er vielen hem op Twitter zelfs doodsbedreigingen ten deel. Maar volgens de 69-jarige Bleekemolen was zijn opmerking helemaal niet zo negatief bedoeld, ten aanzien van Max Verstappen. "Hij had eindelijk het zelfde materiaal als de rest uit de top en liet zien wat hij waard is", aldus Bleekemolen.

Soms worden verhalen compleet uit het verband getrokken en heeft het er in dit geval de schijn van dat Michael Bleekemolen de prestatie van Max Verstappen naar beneden haalde. Maar dat was, zo zegt hij zelf, "absoluut niet de bedoeling."

De vader van Max Verstappen, Jos Verstappen, laat het er niet bij zitten en liet van zich horen op Twitter. "Sorry hoor Michel bleekemolen. Wat lul jij uit je nek", aldus Jos Verstappen vrijdagavond rond de klok van 23:00 uur op Twitter.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.