VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Jos Verstappen: "Dan maar even zonder publiek, het is niet anders"

Jos Verstappen: "Dan maar even zonder publiek, het is niet anders"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Ondanks dat iedereen zich opmaakt voor de beoogde seizoensopener in Oostenrijk, is het nog steeds niet 100% zeker dat een en ander doorgaat. Alles valt en staat bij hoe de situatie rond het coronavirus zich ontwikkelt. Maar volgens Jos Verstappen hoeven we ons geen zorgen te maken.

"Er gaat zeker gereden worden", weet de voormalig Formule 1-coureur tegenover De Telegraaf. "Ik ben er van overtuigd dat een jaar zonder [racen] onmogelijk is. Er zijn teams die er anders echt aan onderdoor gaan. Er staan zoveel contracten op het spel."

De verliezen die de sport momenteel neemt lopen in de vele miljoenen. De Formule 1-organisatie heeft naar eigen zeggen al enkele teams financiële hulp geboden. Een van die teams is hoogstwaarschijnlijk Williams en invallend teambaas Claire Williams - dochter van oprichter Sir Frank Williams - heeft ook al laten weten dat Williams F1 alleen kan overleven als er geracet wordt.

"Uiteraard is gezondheid het allerbelangrijkste, maar de economie maandenlang stilleggen is ook geen optie", vervolgt Verstappen senior. "Iedereen moet zijn gezond verstand gebruiken. Je merkt nu al dat mensen zich gaan verzetten."

Als de seizoensopener inderdaad in Oostenrijk plaatsvindt en er twee races worden verreden, dan kan dat voordelig uitpakken voor Max Verstappen. Hij won de laatste twee edities op de Red Bull Ring. "Zo kun je het wellicht zien", erkent Verstappen, die ook realistisch is over de eventuele double header op Silverstone. "Maar misschien volgen er daarna [na Oostenrijk] twee races op Silverstone en daar was Mercedes de laatste jaren heer en meester."

Wat Jos Verstappen betreft is het belangrijkste dat er op een gegeven moment geracet kan worden. "Dan maar even zonder publiek, het is niet anders. En ze zullen iedereen goed moeten testen [op het coronavirus, red.]. Er werken aan een Formule 1-auto vijftien man in een kleine ruimte en voldoende afstand houden is dan niet mogelijk", aldus Verstappen.

Door: Ries Boogert



0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.