Jos Verstappen: "Dan maar even zonder publiek, het is niet anders"

Ondanks dat iedereen zich opmaakt voor de beoogde seizoensopener in Oostenrijk, is het nog steeds niet 100% zeker dat een en ander doorgaat. Alles valt en staat bij hoe de situatie rond het coronavirus zich ontwikkelt. Maar volgens Jos Verstappen hoeven we ons geen zorgen te maken.

Jos Verstappen: "Dan maar even zonder publiek, het is niet anders"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

"Er gaat zeker gereden worden", weet de voormalig Formule 1-coureur tegenover De Telegraaf. "Ik ben er van overtuigd dat een jaar zonder [racen] onmogelijk is. Er zijn teams die er anders echt aan onderdoor gaan. Er staan zoveel contracten op het spel."

De verliezen die de sport momenteel neemt lopen in de vele miljoenen. De Formule 1-organisatie heeft naar eigen zeggen al enkele teams financiële hulp geboden. Een van die teams is hoogstwaarschijnlijk Williams en invallend teambaas Claire Williams - dochter van oprichter Sir Frank Williams - heeft ook al laten weten dat Williams F1 alleen kan overleven als er geracet wordt.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

"Uiteraard is gezondheid het allerbelangrijkste, maar de economie maandenlang stilleggen is ook geen optie", vervolgt Verstappen senior. "Iedereen moet zijn gezond verstand gebruiken. Je merkt nu al dat mensen zich gaan verzetten."

Als de seizoensopener inderdaad in Oostenrijk plaatsvindt en er twee races worden verreden, dan kan dat voordelig uitpakken voor Max Verstappen. Hij won de laatste twee edities op de Red Bull Ring. "Zo kun je het wellicht zien", erkent Verstappen, die ook realistisch is over de eventuele double header op Silverstone. "Maar misschien volgen er daarna [na Oostenrijk] twee races op Silverstone en daar was Mercedes de laatste jaren heer en meester."

Wat Jos Verstappen betreft is het belangrijkste dat er op een gegeven moment geracet kan worden. "Dan maar even zonder publiek, het is niet anders. En ze zullen iedereen goed moeten testen [op het coronavirus, red.]. Er werken aan een Formule 1-auto vijftien man in een kleine ruimte en voldoende afstand houden is dan niet mogelijk", aldus Verstappen.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusF1 GP Groot-BrittanniëF1 GP Groot-Brittannië 2020F1 GP OostenrijkF1 GP Oostenrijk 2020Jos VerstappenMax Verstappen
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.