VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Jos Verstappen blikt terug op de Grand Prix van Mexico

Jos Verstappen blikt terug op de Grand Prix van Mexico
© Pirelli

Max Verstappen kwam zondag als zesde over de eindstreep in Mexico-Stad. Er is dit weekend weer van alles gebeurd, waar iedereen weer een eigen mening over heeft. Jos Verstappen heeft zijn visie gegeven over de verrichtingen van zijn zoon Max.

In programma Peptalk op Ziggo Sport blikte Jos Verstappen terug op het GP-weekend in Mexico en de verrichtingen van zijn zoon, Max Verstappen. Als eerste neemt de voormalig Formule 1-coureur de kwalificatie onder de loep. "We waren ontzettend tevreden met de rondetijden die hij kon rijden", vertelt Jos. "Dat hadden we vooraf niet verwacht."

Omdat Max Verstappen tijdens een code geel in de slotfase van Q3 niet van zijn gas ging, verloor de Nederlander uiteindelijk zijn eerste startplek. Daarover zegt Jos Verstappen: "Max zei dat hij de gele vlag niet had gezien en alleen de auto van Bottas zag staan. Hij ging niet van zijn gas, maar op zich snap ik wel. De coureurs krijgen het normaal gesproken heel snel van het team te horen als er een ongeluk heeft plaatsgevonden en wat je dan wel of niet moet doen. Dat was nu niet, dus het is dan de vraag wat je als coureur doet."

"Je zit daarnaast in je beste rondje van het hele weekend en iedereen wil de pole pakken. Er was nog één bocht te gaan, dus hij heeft het gas erop gehouden. Hij was echter niet de enige en daar baalde Max misschien nog wel het meeste van", vervolgt Jos.

De start van de race in Mexico

En dan was er de race op zondag en de chaotische gebeurtenissen na de start in Mexico. Jos Verstappen gaat verder: "Max heeft tijdens de afgelopen Grands Prix een paar keer de eerste bocht niet gehaald en dat wil je niet nog een keer meemaken. Ik zeg ook niet dat hij dit keer te voorzichtig was, want hij remde normaal. Hij zat bij het ingaan van de eerste bocht langs Lewis, maar beide auto's braken erna uit, waardoor ze met elkaar in aanraking kwamen. Dat is echter ook het racen en dat hoort erbij. Ik denk niet dat Max daar wat fout heeft gedaan."

Inhaalactie en lekke band

In de ronden hierna probeerde de Aston Martin Red Bull Racing-coureur zich verder omhoog te werken, maar Max viel ver terug door een lekke band, die hij bij een inhaalpoging op Valtteri Bottas opliep. Heeft dat moment de race beslist? "Weet je wat het is, achteraf is het makkelijk praten over wat hij wel of niet had moeten doen", geeft Jos aan. "De bandenslijtage was gedurende het weekend groot. Tijdens de trainingen op vrijdag vielen de banden na tien rondjes al zowat uit elkaar. Als je vervolgens ziet dat Max met één setje de hele race uitrijdt, is dat iets wat niemand had verwacht."

"Achteraf gezien zou je kunnen zeggen dat Max even had moeten wachten met de actie op Bottas, maar we wisten ook dat je na tien ronden veel problemen met de banden kon krijgen, waardoor je ook niet veel tijd had om iets te doen. Hij heeft er in ieder geval het beste van proberen te maken, maar die lekke band nekte hem."

Jos geeft ook aan hoe zijn zoon de touché met de Mercedes-coureur beleefde: "Bottas maakte in de bocht ervoor een foutje en Max had het momentum. Valtteri zag hem aankomen en zette de deur open, maar stuurde, denk ik iets te snel weer naar binnen, waardoor zijn voorvleugel Max zijn achterband raakte." Een moment dat een mogelijkheid op de winst om zeep hielp, aldus Jos: "Als dat niet was gebeurd, had Max nog wel een kans op de overwinning gehad."

Aanstaand weekend krijgt Max Verstappen in Austin, Texas tijdens het GP-weekend in de Verenigde Staten weer een nieuwe kans om zich van zijn beste kant te laten zien. Alhoewel het een stuk lastiger zal worden voor de Red Bulls, om ook daar goed voor de dag te komen, zal Max Verstappen er alles aan doen om er het beste van te maken.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.