"Hij had kans op de zege"

Jos Verstappen blikt terug op de Grand Prix van Mexico

Max Verstappen kwam zondag als zesde over de eindstreep in Mexico-Stad. Er is dit weekend weer van alles gebeurd, waar iedereen weer een eigen mening over heeft. Jos Verstappen heeft zijn visie gegeven over de verrichtingen van zijn zoon Max.

Jos Verstappen blikt terug op de Grand Prix van Mexico
© Pirelli

In programma Peptalk op Ziggo Sport blikte Jos Verstappen terug op het GP-weekend in Mexico en de verrichtingen van zijn zoon, Max Verstappen. Als eerste neemt de voormalig Formule 1-coureur de kwalificatie onder de loep. "We waren ontzettend tevreden met de rondetijden die hij kon rijden", vertelt Jos. "Dat hadden we vooraf niet verwacht."

Omdat Max Verstappen tijdens een code geel in de slotfase van Q3 niet van zijn gas ging, verloor de Nederlander uiteindelijk zijn eerste startplek. Daarover zegt Jos Verstappen: "Max zei dat hij de gele vlag niet had gezien en alleen de auto van Bottas zag staan. Hij ging niet van zijn gas, maar op zich snap ik wel. De coureurs krijgen het normaal gesproken heel snel van het team te horen als er een ongeluk heeft plaatsgevonden en wat je dan wel of niet moet doen. Dat was nu niet, dus het is dan de vraag wat je als coureur doet."

"Je zit daarnaast in je beste rondje van het hele weekend en iedereen wil de pole pakken. Er was nog één bocht te gaan, dus hij heeft het gas erop gehouden. Hij was echter niet de enige en daar baalde Max misschien nog wel het meeste van", vervolgt Jos.

De start van de race in Mexico

En dan was er de race op zondag en de chaotische gebeurtenissen na de start in Mexico. Jos Verstappen gaat verder: "Max heeft tijdens de afgelopen Grands Prix een paar keer de eerste bocht niet gehaald en dat wil je niet nog een keer meemaken. Ik zeg ook niet dat hij dit keer te voorzichtig was, want hij remde normaal. Hij zat bij het ingaan van de eerste bocht langs Lewis, maar beide auto's braken erna uit, waardoor ze met elkaar in aanraking kwamen. Dat is echter ook het racen en dat hoort erbij. Ik denk niet dat Max daar wat fout heeft gedaan."

Inhaalactie en lekke band

In de ronden hierna probeerde de Aston Martin Red Bull Racing-coureur zich verder omhoog te werken, maar Max viel ver terug door een lekke band, die hij bij een inhaalpoging op Valtteri Bottas opliep. Heeft dat moment de race beslist? "Weet je wat het is, achteraf is het makkelijk praten over wat hij wel of niet had moeten doen", geeft Jos aan. "De bandenslijtage was gedurende het weekend groot. Tijdens de trainingen op vrijdag vielen de banden na tien rondjes al zowat uit elkaar. Als je vervolgens ziet dat Max met één setje de hele race uitrijdt, is dat iets wat niemand had verwacht."

"Achteraf gezien zou je kunnen zeggen dat Max even had moeten wachten met de actie op Bottas, maar we wisten ook dat je na tien ronden veel problemen met de banden kon krijgen, waardoor je ook niet veel tijd had om iets te doen. Hij heeft er in ieder geval het beste van proberen te maken, maar die lekke band nekte hem."

Jos geeft ook aan hoe zijn zoon de touché met de Mercedes-coureur beleefde: "Bottas maakte in de bocht ervoor een foutje en Max had het momentum. Valtteri zag hem aankomen en zette de deur open, maar stuurde, denk ik iets te snel weer naar binnen, waardoor zijn voorvleugel Max zijn achterband raakte." Een moment dat een mogelijkheid op de winst om zeep hielp, aldus Jos: "Als dat niet was gebeurd, had Max nog wel een kans op de overwinning gehad."

Aanstaand weekend krijgt Max Verstappen in Austin, Texas tijdens het GP-weekend in de Verenigde Staten weer een nieuwe kans om zich van zijn beste kant te laten zien. Alhoewel het een stuk lastiger zal worden voor de Red Bulls, om ook daar goed voor de dag te komen, zal Max Verstappen er alles aan doen om er het beste van te maken.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP MexicoF1 GP Verenigde StatenJos VerstappenMax Verstappen
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.