Jongste kampioen worden, geen prioriteit voor Max Verstappen

Max Verstappen heeft kenbaar gemaakt dat hij het geen ramp zou vinden als hij niet het de jongste wereldkampioen ooit wordt. De kans dat de Nederlander in 2019 de wereldtitel pakt is aanwezig, maar het zal bijzonder lastig worden.

Jongste kampioen worden, geen prioriteit voor Max Verstappen
©Red Bull

Red Bull Racing heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze het record, wat nu nog in handen is van Sebastian Vettel die op 23-jarige leeftijd met Red Bull zijn eerste wereldtitel pakte, opnieuw veilig willen stellen. Echter met de huidige concurrentie van Mercedes en Ferrari en het pakket wat Verstappen ter beschikking heeft wordt het scoren van de wereldtitel in 2019 een lastig verhaal. En dat erkent de Nederlander zelf ook.

"Ik weet er van, maar ik zal er niet van wakker liggen als het niet gebeurd", zegt Verstappen tegen de Finse krant Helsingin Sanomat. "Het is sowieso lastig [een wereldtitel winnen, red.]. Als ik er dit seizoen of volgend jaar niet in slaag, dan probeer ik het een seizoen later gewoon weer opnieuw", voegt de Red Bull-rijder toe.

Het is overigens niet onmogelijk dat Max Verstappen in 2019 niet mee kan knokken voor de wereldtitel. Alles valt en staat bij het chassis van de Red Bull RB15 en hoe snel de Honda-motor werkelijk is. Want vooral het laatste is nog steeds onduidelijk.

De betrouwbaarheid van de Honda-motor lijkt voorlopig in orde te zijn, maar nu is het de wens van Red Bull dat Honda meer vermogen laat vrij komen. En misschien krijgt Max Verstappen sneller dan verwacht extra Japanse paarden ter beschikking. Hopelijk gebeurt dat al volgende week in China.

Het heeft er namelijk veel schijn van dat Honda woensdag andere, meer agressieve, motorinstellingen heeft getest tijdens de laatste in-season testdag in Bahrein. Zowel Dan Ticktum (Red Bull Racing) als Alexander Albon (Toro Rosso) reden veruit het grootste aantal ronden. Niet dat het per se iets hoeft te betekenen, maar het was wel opvallend.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Aston Martin Red Bull RacingF1 GP Bahrein 2019F1 GP China 2019Max VerstappenRed Bull F1Red Bull-Honda
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.