VT117 jul - 11:00
VT217 jul - 15:00
VT318 jul - 12:00
QUALI18 jul - 15:00
RACE19 jul - 15:10

Jolyon Palmer neemt met P12 afscheid van Renault

Jolyon Palmer neemt met P12 afscheid van Renault
Foto: Jolyon Palmer #30 (Renault) - Bron: Renault Sport Media

Jolyon Palmer heeft met een 12e plek afscheid genomen van de Formule 1. Hij vertrok op een 18e plek tijdens de Japanse Grand Prix. Hülkenberg finishte niet. Hij moest in de 42e ronde zijn auto binnen zetten met een kapotte achtervleugel. Nul punten dus voor Renault.

Het was voor Palmer een foutloze race. Lange tijd leek het erop dat hij toch een puntje kon scoren. Hij reed lange tijd in de top 10 rond. Het is jammer dat Jolyon zich niet meer kon terugvechten naar een plek in die top tien. En dan was er dan het einde. "Dank je wel iedereen, het was geweldig om met jullie te racen", aldus Jolyon over de radio naar zijn team. Op twitter reageerde het team ook nog terug: "En nu hebben we een brok in onze keel."

Hülkenberg, die startte op de gele softbanden, had twee momentjes, één aan het begin van de race waar hij even van de baan afschoot en ondertussen zijn plek in de top 10 kon behouden. Maar ook één later in de wedstrijd waar hij in het grind terecht kwam en ternauwernood zijn bolide uit de muur wist te houden. "Ik had een goede start en had na bocht twee al een McLaren en Kimi ingehaald. Het ging goed. We gingen voor een éénstopper. Na mijn eerste stop kwam ik achter een groep terecht waar ik niet achter had willen komen. Dat was niet ideaal", aldus Nico. En het bleek verre van ideaal, niet het groepje maar wel het materiaal. "Op de achtervleugel was iets gebroken waardoor de drs open bleef staan. Ik kon daardoor niet meer racen. Dat is jammer want een 8e plek had zeker mogelijk geweest."

Dat Hülkenberg teleurgesteld was, bleek wel uit zijn lichaamstaal. Hij stapte echt woest uit de auto en ging even naar achteren om zich af te reageren. Even later kwam hij zichtbaar teleurgesteld terug bij zijn team om hen te bedanken. Het is dus uithuilen en opnieuw beginnen. Hülkenberg zal de volgende wedstrijd met Carlos Sainz jr. vechten om een plek in de top tien.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Hongarije
vrijdag 17 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 18 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 19 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Hongarije
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.