VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Joe Saward weet het zeker: "Zandvoort staat op de F1-kalender 2020"

Joe Saward weet het zeker: "Zandvoort staat op de F1-kalender 2020"
© Getty Image /Red Bull Contentpool

Vooraanstaand F1-journalist Joe Saward is er van overtuigd dat er in 2020 een Formule 1 GP van Nederland op Circuit Zandvoort wordt verreden. Zo laat de Brit weten in een de podcast 'Missed Apex'.

In het interview laat Saward weten dat hij deze week liet weten dat de Nederlandse F1 Grand Prix op de F1-kalender van 2020 zou staan. "Als je mijn nieuwsbrief deze week hebt gelezen, dan weet je dat ik de Nederlandse GP al heb aangekondigd", zo laat de Britse journalist weten tegenover Missed Apex Podcast. "Ik ben verheugd over de terugkeer van de Nederlandse Grand Prix. Ik heb de auto's op het oude nog zien rijden en het is een geweldig circuit om te zijn."

Op de vraag wat voor soort circuit Zandvoort is, antwoordt Joe Saward: "Zandvoort heeft een nieuw deel gekregen, en met het oude deel is getracht het gevoel van vroeger te behouden, maar dat is niet echt gelukt", weet Saward. "Het moet een mooi circuit zijn om een F1-race te houden."

Ook stipt de F1-journalist aan dat de bereikbaarheid van Circuit Zandvoort niet echt een aanbeveling krijgt. "Het zal er absoluut vol zitten", doelt Saward op het Oranje-legioen. "Maar het wordt ook interessant om er te komen, je zal op de fiets moeten komen of per trein. Ik denk dat het een zeer populaire race zal worden", aldus Saward.

Steeds meer aanwijzingen dat de Nederlandse F1 Grand Prix op de F1-kalender van 2020 zal staan. De bevestiging laat nog op zich wachten, maar zoals Jan Lammers eerder deze week al zei: "Het ziet er goed uit."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.