JJ Letho vraagt zich af of Binotto wel capabel is

JJ Letho vraagt zich af of Mattia Binotto wel capabel is om de groeiende strijd tussen de Ferrari-rijders te beteugelen.

JJ Letho vraagt zich af of Binotto wel capabel is
© Ferrari F1

Sebastian Vettel en Charles Leclerc knokken binnen de Scuderia wie de morele 'numero uno' is. Maar Ferari-teambaas Mattio Binotto ontkent de interne machtstrijd en zegt "Zoals ik dit seizoen als meerdere keren heb gezegd, we bevinden ons in de luxe positie dat we een zeer competitieve line-up hebben."

Hoe dan ook, voormalig Formule 1-coureur JJ Letho vraagt zich af of Binotto's voorganger, Maurizio Arrivabene, die vorig jaar de deur werd gewezen na een machtstrijd, beter met de huidige situatie om had kunnen gaan. Toch is de Fin van mening dat Arrivabene een dergelijke situatie beter had kunnen besturen.

"Zoals ik het zie, is dat Ferrari's grootste probleem is dat ze geen sterke teambaas hebben, die de huidige situatie aankan", aldus Letho tegenover de Finse krant Iltalehti. "Ik was echt gecharmeerd van de manier waarop Maurizio Arrivabene de boel onder de duim hield, hij leek me meer capabel om de coureurs te sturen."

"Binotto is helemaal anders, meer een ingenieur. Misschien is het beteugelen van de coureurs niet zijn allerbeste beste eigenschap", voegt de Finse Letho toe.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race