VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

JJ Letho nog niet overtuigd: "Red Bull weet wat Vettel kan"

JJ Letho nog niet overtuigd: "Red Bull weet wat Vettel kan"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Het rommelt en borrelt rond de toekomst van Sebastian Vettel. Er wordt in de media van alles geroepen over de toekomst van de viervoudig wereldkampioen, maar er staat nog niets vast. Dat weet ook ex-Formule 1-coureur Jyrki Juhani Järvilehto, beter bekend als JJ Letho. De Fin zou er niet raar van opkijken als Vettel alsnog richting Red Bull Racing gaat.

Max Verstappen is voor Red Bull Racing een zegen. De Nederlandse coureur is meer dan alleen getalenteerd. Na Daniel Ricciardo en Pierre Gasly moet ook Alexander Albon het afleggen tegen de Nederlander. Maar dat is ook precies het probleem waar Red Bull tegenaan loopt. Het vinden van een waardige teamgenoot die Verstappen en het team kan helpen is erg moeilijk.

Maar volgens JJ Letho heeft Red Bull Racing nog altijd een troef achter de hand. En zijn naam is Sebastian Vettel. De Fin schuift alle geruchten en beweringen over een transfer van Ferrari naar het toekomstige Aston Martin F1 terzijde en zegt dat hij er niet raar van zal opkijken als Vettel in 2021 voor Red Bull uitkomt.

"Vettel wil eerst weten dat ze volgend jaar bij Racing Point [toekomstig Aston Martin F1, red.] gaan doen. Ja, Aston Martin is een bekend merk, samenwerken met een wereldkampioen [Vettel] geeft het automerk en het team bepaalde voordelen. Maar om welke posities gaan ze volgend jaar strijden?", vraagt Letho zich af tegenover het Finse Iltalehti.

"Red Bull overweegt momenteel alle opties om de renstal competitiever te maken. Max Verstappen als teamgenoot zal niet eenvoudig zijn, want hij maakt gehakt van al zijn teamgenoot. Ook al weten ze bij Red Bull wat ze van Albon en Gasly kunnen verwachten. Maar Vettel is een bekend voor Red Bull, en ze weten waartoe hij in staat is als hij in een goede auto rijdt. Als ze Vettel weer in de Red Bull zetten, zullen we weer een happy face zien van Vettel, zoals we hem eerder zagen", sluit Letho af.

Voorlopig heeft de teamleiding bij Red Bull openbaar bekendgemaakt dat ze niet meer met Vettel in zee gaan, of dat er geen plannen zijn om hem volgend jaar naast Verstappen te laten rijden. Maar Christian Horner en Helmut Marko hebben hierin niet het laatste woord. Dat woord is aan Dietrich Mateschitz, de eigenaar van het Oostenrijkse Formule 1-team. Mateschitz kon het altijd, en kan het nog steeds, goed vinden met Sebastian Vettel. De Duitser zette Red Bull op de kaart nadat hij vanaf 2010 viermaal op rij de wereldtitel opstreek. Wordt vervolgd.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Vind jij dat F2-coureur Mick Schumacher klaar is voor de Formule 1?
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.