Jenson Button heeft Max Verstappen op zijn lijstje staan

Jenson Button heeft Max Verstappen op zijn lijstje staan
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Jenson Button heeft Max Verstappen in zijn top-6 lijstje met coureurs waar hij ooit tegen geracet heeft. In de vodcast van Sky Sports werd de enkelvoudig wereldkampioen Formule 1 gevraagd welke coureurs hij in zijn lijstje zou zetten. Niet alleen de naam van Verstappen werd genoemd.

Naast Max Verstappen noemde Jenson Button ook de namen van Michael Schumacher, Mika Hakkinen, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Fernando Alonso. De autocontrole die Verstappen heeft, is volgens de Brit duizelingwekkend. Button haalde de fenomenale prestaties van Verstappen tijdens de regenrace in Brazilië 2016.

"Ik moet Max Verstappen noemen", aldus Button. "Ik heb niet veel tegen hem geracet, maar als je naar zijn prestaties onder krankzinnige omstandigheden zoals bijvoorbeeld in Brazilië 2016. Wat hij daar neerzette was niet van deze wereld. Onvoorstelbaar wat hij met zijn auto kan doen", gaat de Brit verder, die beschrijft hoe ogenschijnlijk eenvoudig hij Kimi Räikkönen verschalkte in bocht 1.

"Hij komt aan bij bocht 1 en het lijkt of hij de controle dreigt te verliezen, maar niets is minder waar. Elke andere coureur zijn de controle hebben verloren, maar hij houdt hem gewoon op de baan en passeert binnendoor", aldus Button.

Max Verstappen eindigde die bewuste race op de derde plek. In de slotfase van de race doorkruiste de Nederlander vanuit de achterhoede, als een warm mes door de boter, naar een knappe podium positie. En dat had niemand vooraf kunnen bedenken. Verstappen maakte zich die dag haast onsterfelijk bij de Braziliaanse publiek, wat na afloop de naam van Max Verstappen scandeerde.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.