Jenson Button heeft Max Verstappen op zijn lijstje staan

Jenson Button heeft Max Verstappen in zijn top-6 lijstje met coureurs waar hij ooit tegen geracet heeft. In de vodcast van Sky Sports werd de enkelvoudig wereldkampioen Formule 1 gevraagd welke coureurs hij in zijn lijstje zou zetten. Niet alleen de naam van Verstappen werd genoemd.

Jenson Button heeft Max Verstappen op zijn lijstje staan
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Naast Max Verstappen noemde Jenson Button ook de namen van Michael Schumacher, Mika Hakkinen, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Fernando Alonso. De autocontrole die Verstappen heeft, is volgens de Brit duizelingwekkend. Button haalde de fenomenale prestaties van Verstappen tijdens de regenrace in Brazilië 2016.

"Ik moet Max Verstappen noemen", aldus Button. "Ik heb niet veel tegen hem geracet, maar als je naar zijn prestaties onder krankzinnige omstandigheden zoals bijvoorbeeld in Brazilië 2016. Wat hij daar neerzette was niet van deze wereld. Onvoorstelbaar wat hij met zijn auto kan doen", gaat de Brit verder, die beschrijft hoe ogenschijnlijk eenvoudig hij Kimi Räikkönen verschalkte in bocht 1.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

"Hij komt aan bij bocht 1 en het lijkt of hij de controle dreigt te verliezen, maar niets is minder waar. Elke andere coureur zijn de controle hebben verloren, maar hij houdt hem gewoon op de baan en passeert binnendoor", aldus Button.

Max Verstappen eindigde die bewuste race op de derde plek. In de slotfase van de race doorkruiste de Nederlander vanuit de achterhoede, als een warm mes door de boter, naar een knappe podium positie. En dat had niemand vooraf kunnen bedenken. Verstappen maakte zich die dag haast onsterfelijk bij de Braziliaanse publiek, wat na afloop de naam van Max Verstappen scandeerde.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP BraziliëJenson ButtonMax Verstappen
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.