Jean Todt: "Meer naar het ontwerp van circuits kijken"

FIA-president Jean Todt wil dat er meer nadruk wordt gelegd op het ontwerp van de Formule 1-circuits, dit om meer race spektakel te creëren.

Jean Todt: "Meer naar het ontwerp van circuits kijken"
©Mercedes F1

Er waren in 2019 drie verschillende teams die races wonnen en vijf die op het podium stonden. Desondanks wonnen Mercedes en Lewis Hamilton beiden hun zesde wereldtitel. Jean Todt, die zegt dat de races er vooraf op papier voorspelbaar uitzien, is van mening dat er genoeg spanning was tijdens de grands prix en stipt aan dat het ontwerp van de circuits daar mede aan ten grondslag ligt.

"Ik denk dat dit jaar - wereldwijd - een geweldig jaar was voor de Formule 1", zegt Todt tegen Racer.com. "Natuurlijk weerspiegelt de uitkomst van het kampioenschap een dominantie van Mercedes en Lewis Hamilton, wat ze overigens ook verdienen. Maar over het algemeen was het een spannend gevecht."

"Ferrari pakte meerdere pole positions en Red Bull-Honda liet zien dat ze races konden winnen. Daarnaast zijn er 'nieuwe teams' zoals McLaren, die op de deur kloppen van de drie topteams, ook zij hebben geweldig werk verricht. Dus wereldwijd - sportief gezien - was het een interessant kampioenschap", vervolgt de Fransman.

"Waarschijnlijk hebben we wat meer begrepen - iets wat weer eerder hadden moeten opmerken - van het belang van het ontwerp van de circuits. Daar moeten we in de toekomst meer de nadruk op gaan leggen, omdat het niets te maken heeft met reglementen, teams of organisaties", aldus de Franse topman van FIA.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!

Gerelateerd: Formule 1FIAJean Todt


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.