VT1uitslag
VT2uitslag
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Jean Todt: "Meer naar het ontwerp van circuits kijken"

Jean Todt: "Meer naar het ontwerp van circuits kijken"
©Mercedes F1

FIA-president Jean Todt wil dat er meer nadruk wordt gelegd op het ontwerp van de Formule 1-circuits, dit om meer race spektakel te creëren.

Er waren in 2019 drie verschillende teams die races wonnen en vijf die op het podium stonden. Desondanks wonnen Mercedes en Lewis Hamilton beiden hun zesde wereldtitel. Jean Todt, die zegt dat de races er vooraf op papier voorspelbaar uitzien, is van mening dat er genoeg spanning was tijdens de grands prix en stipt aan dat het ontwerp van de circuits daar mede aan ten grondslag ligt.

"Ik denk dat dit jaar - wereldwijd - een geweldig jaar was voor de Formule 1", zegt Todt tegen Racer.com. "Natuurlijk weerspiegelt de uitkomst van het kampioenschap een dominantie van Mercedes en Lewis Hamilton, wat ze overigens ook verdienen. Maar over het algemeen was het een spannend gevecht."

"Ferrari pakte meerdere pole positions en Red Bull-Honda liet zien dat ze races konden winnen. Daarnaast zijn er 'nieuwe teams' zoals McLaren, die op de deur kloppen van de drie topteams, ook zij hebben geweldig werk verricht. Dus wereldwijd - sportief gezien - was het een interessant kampioenschap", vervolgt de Fransman.

"Waarschijnlijk hebben we wat meer begrepen - iets wat weer eerder hadden moeten opmerken - van het belang van het ontwerp van de circuits. Daar moeten we in de toekomst meer de nadruk op gaan leggen, omdat het niets te maken heeft met reglementen, teams of organisaties", aldus de Franse topman van FIA.

Door: Ries Boogert


Gerelateerd: Formule 1FIAJean Todt

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Spanje
vrijdag 14 augustus 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 15 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 16 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Spanje
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.