Jean Todt: "Als de auto goed is, wordt Leclerc wereldkampioen"

Jean Todt: "Als de auto goed is, wordt Leclerc wereldkampioen"
© Ferrari F1

Jean Todt denkt - zoals vele anderen, waaronder de Ferrari-coureur zelf - dat Charles Leclerc in 2020 wereldkampioen Formule 1 kan worden. Maar het hangt, volgens de Fransman, grotendeels af van de auto waarmee Ferrari op 11 februari op de proppen komt.

Charles Leclerc heeft zichzelf voor 2020 een duidelijk doel gesteld. Hij wil wereldkampioen worden, maar de Monegask weet dat dat niet een 'appeltje-eitje' gaat worden. En daarmee is FIA-president Jean Todt - in gesprek met La Gazette de Monaco - het mee eens. "Om wereldkampioen te worden moet je ervoor zorgen dat je bij een team rijdt wat in staat is om een winnende auto te produceren", aldus Todt. "Ik hoop dat hij wereldkampioen wordt, omdat hij het verdient, maar alles hangt af van de auto."

Todt vervolgt met: "Ik geloof dat 80 procent afhangt van de auto en 20 procent van het talent van de coureur. Die 20 procent heeft Charles al", aldus de FIA-topman, wiens zoon Nicolas Todt de belangen van de Ferrari-coureur behartigt.

Net als Charles Leclerc denkt Jean Todt het in zich heeft om in 2020 al de wereldtitel te claimen. Maar gaat de Franse topman van de Fédération Internationale de l'Automobile er wel vanuit dat de geruchten over Ferrari en het misslaan van de plank voor 2020 niet in de buurt komen van de waarheid. Sinds enkele dagen doet het verhaal de ronde dat Ferrari zichzelf heeft verrast met het ontwerp van het nieuwe strijdwapen. De resultaten die afkomstig zijn uit de windtunnel vallen enorm tegen.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.