Jean Alesi denkt dat Leclerc "spoedig" wereldkampioen wordt

Jean Alesi denkt dat Leclerc "spoedig" wereldkampioen wordt
© Ferrari F1

Jean Alesi verwacht dat Ferrari-coureur Charles Leclerc "spoedig" de wereldtitel zal claimen. De enkelvoudig grand prix-winnaar vindt ook dat de Formule 1 niet zo saai is als dat beweerd wordt.

Charles Leclerc debuteerde - nadat hij in 2017 het F2-kampioenschap met overmacht won - in 2018 bij het F1-team van Sauber. De Monegask viel direct op en werd in datzelfde jaar gecontracteerd door Ferrari, waar hij in 2019 het vuur aan de schenen legde bij viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Intussen heeft de 22-jarige coureur bij Ferrari een contract getekend dat houdbaar is tot eind 2024.

Jean Alesi heeft in een gesprek met het Italiaanse Rai 2 laten weten dat hij verwacht dat Leclerc - die hij ook omschrijft als een "fenomeen" - snel zijn eerste F1-wereldtitel zal opeisen. "Hij zal absoluut spoedig wereldkampioen worden", aldus de vijfenvijftigjarige Fransman.

Alesi, wiens zoon momenteel in het Formule 2-kampioenschap deelneemt, bezoekt nog regelmatig de Formule 1-grand prix weekenden en benadrukt dat Formule 1 niet saai is, zoals de laatste jaren over de sport wordt beweerd. "Het is niet waar dat het saai is. Wij zijn het die er anders naar zijn gaan kijken. We zijn een beetje meer verwend. De coureurs zijn voorbereid en getraind en de auto's zijn snel. In de Formule 1 zijn altijd geweldige gevechten geweest. Ik ben er nog steeds gek op", bekent de voormalig Formule 1-coureur, die 32 keer op het ereschavot stond.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.