Jan Lammers over Formule 1 op Zandvoort: "dit jaar niet waarschijnlijk"

De kans dat er dit jaar nog een Grand Prix van Nederland gehouden wordt is na dinsdagavond erg klein geworden. Het houden van grote evenementen, ook die zonder publiek, zijn tot 1 september verboden. Dat maakte Minister-president Mark Rutte tijdens de laatste persconferentie bekend.

Jan Lammers over Formule 1 op Zandvoort: "dit jaar niet waarschijnlijk"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De bekendmaking kwam niet als een verrassing voor de organisatie van de Dutch GP en het Circuit Zandvoort. Er werd al rekening gehouden met een verlenging van de eerder genomen maatregelen vanwege de coronacrisis. Tot tenminste 1 september mogen er in Nederland geen grote evenementen gehouden worden. Op voorwaarde dat de Formule 1-leiding met een plan komt waarin een Grand Prix in Zandvoort in september gehouden kan worden is er nog altijd hoop op een goede uitkomst. Maar Jan Lammers ziet het niet gebeuren.

In gesprek met De Telegraaf laat de sportief directeur van de Dutch Grand Prix weten: "We moeten afwachten welke mogelijkheden ons geboden worden, maar ik denk niet dat het waarschijnlijk is dat we dit jaar nog een grand prix in Zandvoort hebben."

"Het is niet anders. We weten in ieder geval waar we aan toe zijn en ik respecteer de beoordeling van de deskundigen. Het is ook glashelder naar buiten gebracht", aldus Lammers. "De Formule 1-organisatie en de FIA staan nu voor de haast onmogelijke taak om nog iets van het seizoen te maken."

De voormalig Formule 1-coureur blijft stellig over het houden van de Nederlandse Formule 1 Grand Prix zonder publiek. "We zijn niet voorbereid op een anderhalve meter scenario of het racen zonder publiek. Dat is gewoon niet mogelijk voor ons en we willen ook geen onduidelijke plannen presenteren of met vage antwoorden komen. Wij willen ons evenement uitrollen zoals we dat vooraf bedacht hebben en zijn ook klaar om dat zo in werking te zetten", aldus Jan Lammers.

De kans op een Nederlandse Grand Prix is daarmee niet weggevaagd, maar wel een stuk kleiner geworden. Helemaal, omdat de organisatie achter de Dutch Grand Prix niet van plan is om het evenement zonder publiek te laten plaatsvinden, ook niet als er een financiële vergoeding vanuit de Formule 1-organisatie tegenover staat. "Dit feest willen we met het volk kunnen vieren", aldus Jan Lammers enkele weken geleden.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusDutch F1 GPDutch Grand PrixF1 GP NederlandF1 GP Nederland 2020Formule 1 2020Jan Lammers
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.